Головна Новини Політика зовнішня політика Яка європейська країна оголосила Шарія персоною нон ґрата
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка європейська країна оголосила Шарія персоною нон ґрата

Литва позбавила статусу політичного біженця українського політика та блогера Анатолія Шарія

31 травня 2021, 18:42
Поділіться публікацією:

Литва анулювала всі документи та в тому числі наданий у 2012 році статус політичного біженця скандально відомому проросійському журналісту та лідеру політичної сили "Партія Шарія" Анатолію Шарію. Про це повідомляє РБК, посилаючись на власні джерела.

Яка європейська країна оголосила Шарія персоною нон ґрата

Анатолій Шарій - фото з відкритих джерел

За словами журналістів, рішення оголосити українського політика персоною нон ґрата було прийнято ще 10 травня 2021 року. У зв'язку з цим Шарій найняв одну з найдорожчих адвокатських контор в країні для свого захисту. Юристи зробили всі потрібні запити для розгляду справи й констатували, що успішне оскарження цього рішення — малоймовірне.

Також журналісти зазначають, що ще на початку березня 2021 року підозрюваний у державній зраді Анатолій Шарій був внесений у базу розшуку Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про можливість екстрадиції Анатолія Шарія з Іспанії в Україну. Експертну думку щодо протистояння української влади та політблогера можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про те, як український генерал викрив Шарія як розповсюджувача російської пропаганди.

Додамо, що політичний проект "Партія Шарія" може виявитися в Україні під забороною. Принаймні, саме цього будуть вимагати юристи Міністерства юстиції в Окружному адміністративному суді Києва. Відомо, що, як сама партія, так і популярний політичний блогер Анатолій Шарій, котрого політсила позиціонує своїм лідером, неодноразово були помічені в порушенні законів України. Як документальну основу позову, в Мін’юсті збираються використовувати ЗУ "Про політичні партії в Україні", а саме статтю 21. Реакцію експертів та соцмереж можете дізнатись у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини