Головна Новини Політика зовнішня політика Як зустріч Байдена і Путіна вплине на Україну — Кулеба
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зустріч Байдена і Путіна вплине на Україну — Кулеба

Дмитро Кулеба стверджує, що саміт президентів США і РФ відбудеться в інтересах України

6 травня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

Світ із нетерпінням чекає наближення ділових переговорів між американським і російським президентами. Зацікавлена в такому діалозі і Україна, яка сподівається на повну підтримку США. На думку керівника МЗС України Дмитра Кулеби, зустріч Байдена і Путіна повинна відбутися винятково на користь нашої країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зустріч Байдена і Путіна вплине на Україну — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Кулеба переконаний, що американська сторона буде відстоювати українські інтереси у розмові із Володимиром Путіним. Це, на думку дипломата, підтверджується і нинішньою позицією Штатів — без України про Україну вирішувати нічого не будуть.

Крім іншого, міністр висловив надію на те, що США продовжать свою "заступницьку" політику щодо України. А найголовніше — зуміють продемонструвати Росії, що будь-яка спроба військової агресії негативно вплине на будь-які дипломатичні (і не тільки) відносини.

Кулеба додав, що в цьому напрямі також можна обговорювати і питання деокупації захоплених РФ частини Донбасу і Кримського півострова. Мовляв, якщо російські політики не підуть на поступки, санкційний тиск з боку Заходу має лише посилитися.

Зазначимо, що Кулеба не заперечує ймовірних "конструктивних кроків" у бік Росії як від Штатів і ЄС, так і від України. При цьому дипломат наголошує, що про таке можна говорити лише після припинення військової агресії на сході України і повернення раніше окупованих територій.

Нагадаємо, "Коментарі" вже повідомляли, що візит Блінкена в Україну, на думку експерта, є елементом змістовної підготовки в США до саміту Байден-Путін. Що ще про приїзд Держсекретаря США в Київ думає дипломат Костянтин Єлісєєв, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, чому російські війська можуть залишатися неподалік українського кордону. Деталі пояснили вітчизняні експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини