Головна Новини Політика зовнішня політика Віктор Медведчук привітав кубинців з 95-ю річницею з дня народження Фіделя Кастро
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук привітав кубинців з 95-ю річницею з дня народження Фіделя Кастро

Віктор Медведчук відправив Першому секретарю ЦК Комуністичної партії Куби, Президенту Республіки Куба Мігелю Діас-Канелю вітального листа

13 серпня 2021, 19:31
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 13 серпня, виповнюється 95 років від дня народження великого революціонера і багаторічного лідера Республіки Куба Фіделя Кастро.

Віктор Медведчук привітав кубинців з 95-ю річницею з дня народження Фіделя Кастро

Віктор Медведчук привітав кубинців. Фото zagittya.com.ua

Голова Політради "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук з цієї нагоди направив вітального листа Першому секретарю ЦК Комуністичної партії Куби, Президенту Республіки Куба Мігелю Діас-Канелю. Про це повідомляється на офіційному сайті "Опозиційної платформи — За життя".

У ньому лідер української опозиційної політичної партії наголосив на визначну роль, яку зіграв Фідель Кастро у світовій історії, ставши без жодного перебільшення однією з найбільш знакових особистостей XX століття.

"Для людей на всій планеті він показав приклад того, як справжні патріоти йдуть на глибокі соціальні перетворення в ім'я справедливості та інтересів співгромадян, а не заради особистої вигоди або за замовленням зовнішніх ляльководів. Тільки такі перетворення перед обличчям історії мають право називатися революцією", — зазначив Віктор Медведчук.

Він також з вдячністю згадав про ту допомогу, яку Куба під керівництвом легендарного Фіделя однією з перших надала українському народові після страшної Чорнобильської катастрофи, прийнявши на оздоровлення тисячі дітей з постраждалих районів.

Крім того, голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" підкреслив, що ОПЗЖ найбільш рішуче і послідовно в українському політикумі засудила те, що чинна українська влада підтримує економічну блокаду Куби, яка суперечить міжнародному праву та елементарної гуманності.

"Шість десятиліть у Вашингтоні не можуть змиритися з непокорою Острова Свободи, вводячи все нові санкції та використовуючи інші методи тиску. Але вони не змогли зламати Фіделя. Впевнені, що не зламають і взяли від нього естафету захисту суверенітету і незалежності Куби", — підкреслив Віктор Медведчук .

Він також висловив упевненість в тому, що для мільйонів українців ім'я Фіделя і сьогодні залишається овіяним легендами символом боротьби за справедливість і людську гідність.

Віктор Медведчук привітав кубинців з 95-ю річницею з дня народження Фіделя Кастро - фото 2


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на думку політолога Міхаїла Погребинського, всі спроби влади витіснити Медведчука з політичної арени України провалилися. Експерт підкреслив, що звинувачення, висунуті Віктору Медведчуку, не мають під собою ніяких підстав. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що політолог Сергій Годний розповів, що в Європі звернули увагу на кримінальне переслідування Віктора Медведчука. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини