Головна Новини Політика зовнішня політика В адміністрації Джо Байдена призначили нового відповідального за політику США щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

В адміністрації Джо Байдена призначили нового відповідального за політику США щодо України

Ним стала дипломат Робін Данніган

8 вересня 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Відповідальною за політику США щодо України стала дипломат Робін Данніган. Її призначила адміністрація Джо Байдена. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

В адміністрації Джо Байдена призначили нового відповідального за політику США щодо України

Робін Данніган у США, фото Державного Департаменту США

Крім України, дипломат зосередиться на формуванні політики Білорусі, Молдови, Польщі, Угорщини та Чехії. Раніше вона обіймала посаду заступника секретаря з питань енергетичної дипломатії в Бюро енергетичних ресурсів Державного департаменту з 2014 по 2017 рік. Протягом останніх трьох років Робін Данніган працювала в посольстві США у Відні. Спочатку була заступником голови місії, а потім — повіреною у справах Австрії.

У матеріалі американської служби "Радіо Свобода" зазначається, що Робін Данніган є критиком планів Росії з будівництва "Північного потоку-2" в обхід України. Адже Київ, за її словами, може втратити близько 2 мільярдів доларів за рік за транзитні збори.

"Треба спитати: чому можна підтримувати Україну однією рукою і душити її іншою, — наводить видання слова Данніган на конференції в листопаді 2015 року. — "Північний потік-2" загрожує не тільки виживання України та її ресурсів, але і представляє ризик для диверсифікації енергоресурсів у Європі, особливо в південно-східній Європі".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Газпром" не забронював для України додаткових транзитних потужностей. Це призведе до зменшення транзиту газу в ЄС. Таким чином Росія натякає, що повноцінне газопостачання можливе лише по трубах "Північного потоку-2".

Тим часом президент України Володимир Зеленський збирається знову відвідати Сполучені Штати Америки. За словами його прессекретаря, вже запланований візит до Нью-Йорка, але на коли саме, не уточнив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини