Головна Новини Політика зовнішня політика Українська сторона знайшла причини для зупинки "Північного потоку-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська сторона знайшла причини для зупинки "Північного потоку-2"

Для зупинки сертифікації скандального газопроводу є кілька причин

26 серпня 2021, 09:01
Поділіться публікацією:

Українська влада спільно з "Нафтогазом" шукають можливості зупинити сертифікацію російського газопроводу "Північний потік-2". Для цього використовується кілька причин. Такою інформацією поділився з OBOZREVATEL директор з інтегрованих комунікацій "Нафтогаз України" Максим Білявський.  

Українська сторона знайшла причини для зупинки "Північного потоку-2"

"Північний потік-2" - фото з відкритих джерел

Для зупинки сертифікації скандального газопроводу, за словами Білявського, є кілька причин:

— Запуск "Північного потоку-2" може посилити позиції "Газпрому", що призведе до дискримінації.

— Швейцарія є юридичною адресою газопроводу, а під час сертифікації зобов'язані перевірити безпеку поставок енергоносіїв для країн ЄС.

- Модель управління "Північним потоком-2" порушує Третій енергетичний пакет. Оператор не відокремлений від материнської компанії російського "Газпрому".

Зазначимо, що питання запуску російського газопроводу "Північний потік-2" і ризики, пов'язані з ним, все більше хвилюють нашу країну. У зв'язку з цим для нейтралізації загроз нацбезпеці України в країні створять робочу групу для напрацювання відповідних пропозицій. За попередніми даними, до її складу увійдуть члени Кабінету міністрів

Раніше повідомлялося, що напередодні державний департамент США ввів санкції проти Російської Федерації через будівництво трубопроводу "Північний потік — 2". Також частково відбулися переговори на рівні міністрів енергетики між США, Німеччиною та Україною. Кого і куди веде скандальний "Північний потік-2"? Чи допоможе зупинити його запуск указ президента США Джо Байден, яким він дозволив вводити санкції щодо російських трубопроводів, призначених для експорту енергоносіїв? Чи допоможуть у цьому ракурсі згадані переговори? Як Україні мінімізувати ризики? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

26 серпня 2021, 10:48

Всі роки, поки будували «Потоки», продажні пропагандисти-нероби «патріотично» 27/7 у всіх ЗМІ волали: «Ось, ось, і вся затія провалиться». Замість працювати та розвивати Україну, вони її проїдали. Їм не держава потрібна була, а можливість її їсти. Вони ніколи не були і не стануть державниками. Продажні «патріоти» тільки звикли до олігархічної монополії на чуже. Але, скільки б вони «патріотично» не волали – справа робилась. Як не згадати: «Собака лає – караван іде (справа робиться)». Як у всьому розумово-розвинутому світі, який працює, а не бігає з фаєрами хресною ходою і займається корупцією.


Новини