Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відкликає посла з Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відкликає посла з Білорусі

У МЗС стурбовані рішенням Білорусі щодо передачі Росії бойовиків ПВК «Вагнера»

17 серпня 2020, 23:36 comments2097
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що прийняв рішення відкликати посла в Білорусі Ігоря Кизима на консультації до Києва. Таке рішення в МЗС аргументували необхідністю оцінити перспективи українсько-білоруських відносин. МЗС вперше в історії відносин України та Білорусі прийняло таке рішення.

Україна відкликає посла з Білорусі

Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде жорстко захищати свої національні інтереси. Також він зазначив, що виклик посла в Україну ніяк не відіб'ється на здатності нашої країни захищати інтереси своїх громадян на території Білорусі.

Глава українського МЗС також сказав, що передача бойовиків ПВК "Вагнера" Росії негативно відбилася на відносинах Білорусі та України. Він також звернув увагу на те, що президент Білорусі Олександр Лукашенко неодноразово звинувачував Україну в недружніх кроках проти Білорусі.

Нагадаємо, після того, як Лукашенко повернув РФ бойовиків ПВК "Вагнера", частина яких воювала проти України на Донбасі, деякі політики заявили, що Мінськ вичерпав себе навіть як нейтральний майданчик для переговорів щодо врегулювання конфлікту на Сході України. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чи є сенс для України шукати нове місце для переговорів по Донбасу і куди його можна перенести. Також експерти розповіли, про що можуть свідчити домовленості президента Білорусі Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини