Головна Новини Політика зовнішня політика Україна могла стояти за ударами дронів у Судані
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна могла стояти за ударами дронів у Судані

CNN не вдалося отримати незалежне підтвердження причетності України до ударів по бійцях Сил швидкого реагування в Судані

20 вересня 2023, 23:56
Поділіться публікацією:

Американські журналісти заявили про можливу причетність України до ударів по суданських формуваннях, яких підтримує Росія. У ГУР Міноборони України не підтвердили, але й не спростували цю інформацію. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна могла стояти за ударами дронів у Судані

Бої у Судані

Українські спеціальні служби, ймовірно, здійснили серію ударів безпілотників у Судані, спрямованих проти Сил швидкого реагування (RSF), яка спирається на допомогу ПВК "Вагнер" у протистоянні з регулярною армією африканської країни, передає американська медіакомпанія CNN. Як стверджують журналісти, на отриманих відеозаписах видно ознаки "українського стилю бойових дій із застосуванням дронів". Так, на записі видно, як дрон на великій швидкості підлітає до пікапу зі озброєними людьми і завдає удару під корпус автомобіля. При цьому на контролері безпілотника, що потрапив у кадр, було видно український текст.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України прокоментував публікацію CNN про можливу причетність українських спецслужб до атак безпілотників у Судані.

"Ми не можемо це ні підтвердити, ні спростувати", — заявив Андрій Юсов у коментарі РБК-Україна. При цьому Юсов додав:

"Можна також нагадати слова генерала Буданова про те, що Україна знищуватиме російських військових злочинців у будь-якій точці світу, де б вони не знаходилися", — заявив він.

Нагадаємо, що бойові дії в Судані продовжуються з 15 квітня. За даними ООН, внаслідок конфлікту в Судані загинули щонайменше 1800 людей, поранено тисячі. Майже 350 000 суданців тікали з країни, близько мільйона стали внутрішньо переміщеними особами.

Тим часом, Польща відмовила Україні у зброї.

Алієв зробив заяву про долю Нагірного Карабаху. 

А в Росії помер молодий актор, якого раніше вже "поховали лікарі"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини