Головна Новини Політика зовнішня політика Україна домовлятиметься з США про додаткові дози вакцин від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна домовлятиметься з США про додаткові дози вакцин від COVID-19

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба певен, що перемовини з адміністрацією Джо Байдена матимуть успіх

18 травня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Посол України у США Оксана Маркарова буде вести переговори з Білим домом щодо постачання додаткових доз вакцин від коронавірусу в Україну. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна домовлятиметься з США про додаткові дози вакцин від COVID-19

Україна та США. Фото: 5.ua

За його словами українському послу доручено звернутись до Білого дому щодо обговорення постачання вакцини після заяви американського президента.

"Президент США Джозеф Байден заявив, що США мають намір поставити 80 млн доз вакцин в іноземні країни до кінця червня. Україна вітає і підтримує американське лідерство у протидії глобальним викликам. Ми й до цього працювали зі Сполученими Штатами над темою отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще предметнішою", — сказав Кулеба.

Міністр закордонних справ України переконаний, що перемовини з США матимуть успіх та зміцнять відносини між країнами.

Нагадаємо, у міжнародний аеропорт "Київ" сьогодні, 18 травня, прибули перші 122 850 доз вакцини Pfizer. Загалом в Україну цього тижня доставлять майже пів мільйона доз вакцини від COVID19. Препарат країна отримує в рамках ініціативи COVAX. Партія вакцин, яка доставлена сьогодні до Києва, перша з чотирьох вантажів.

Раніше повідомлялось, через провал кампанії з вакцинації від коронавірусу Верховна Рада хоче звільнити з посади міністра охорони здоров’я Максима Степанова. На його місце планують призначити головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Портал "Коментарі" дізнався в експертів прогнози — чи піде у відставку глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

Сам очільник МОЗ відреагував на спроби відсторонити його від посади. Однією з причин свого звільнення він вважає те, що виступав за підвищення зарплат медикам, а не провал вакцинації. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини