Головна Новини Політика зовнішня політика В ТКГ розповіли, чи приєднається Байден до «нормандського формату»
commentss НОВИНИ Всі новини

В ТКГ розповіли, чи приєднається Байден до «нормандського формату»

Ідею із США як учасником нормандських переговорів Гармаш називає фантастичною

23 березня 2021, 19:48
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати не стануть ще однією стороною "нормандського формату", в рамках якого обговорюються питання війни на Донбасі. Про таку думку представника Донецька в Тристоронній контактній групі Сергія Гармаша повідомляє видання "НВ".

В ТКГ розповіли, чи приєднається Байден до «нормандського формату»

Байден не стане учасником "нормандського процесу". Фото з відкритих джерел

Гармаш вважає, що присутність американського президента Джозефа Байдена за столом переговорів у нормандському форматі є чимось із області фантастики. Тим більше, що повноцінна участь Америки у подібних ділових переговорах вимагає згоди всіх учасників процесу.

При цьому представник ТКГ не заперечує можливості позитивного впливу Америки на результат нормандської зустрічі.

Ідеальним варіантом, на думку Сергія Гармаша, може стати присутність якогось представника від США, який би виконав роль зовнішньополітичного радника. Також непоганим варіантом є наявність офіційного спостерігача від Америки.

Гармаш упевнений, що на такі поступки російський уряд після тиску західних партнерів міг б погодитися. Інших варіантів приєднання Сполучених Штатів до нормандського процесу експерт поки не бачить.

До слова, ідею про присутність американських дипломатів на зустрічі глав України, Франції, Німеччини та Росії також висловлював та підтримував очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук. На думку першого українського президента, Штати — єдина держава, з якою Росія повноцінно рахуватиметься на подібних переговорах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що нормандський саміт може відбутися вже у квітні цього року. В уряді конкретних термінів не повідомляють, віддаючи перевагу більш розмитим формулюванням.

При цьому президент Володимир Зеленський запевняє, що в Україні готові до зустрічі з іншими учасниками переговорів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини