Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук: На нормандській зустрічі обов'язково повинен бути представник США
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук: На нормандській зустрічі обов'язково повинен бути представник США

За словами Кравчука, США є єдиною державою, з яким буде вважатися Росія

12 березня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив про необхідність присутності представника США на зустрічі в нормандському форматі. Про це Кравчук заявив в ефірі каналу "Україна 24".

Кравчук: На нормандській зустрічі обов'язково повинен бути представник США

Леонід Кравчук - фото з відкритих джерел

За словами Кравчука, США є єдиною державою, з яким буде вважатися Росія, і це змусить РФ йти на поступки.

"Росія має такий характер. Вона ніколи не слухає тих, кого вона не боїться. А (США — ред.) єдина країна в світі, з якою вона буде вважатися... І Байден говорив, що не дозволить Росії порушувати норми міжнародного права щодо України. Таким чином, присутність там США могла б дати нормандському формату більше впливу і сили", — пояснив Кравчук.

Також він додав, що на зустрічі в нормандському форматі обов'язково повинен бути представник США, але не обов'язково президент. Це може бути віце-президент, держсекретар або будь-який інший офіційний представник.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" повідомляли, що саме Леонід Кравчук думає щодо силового варіанту звільнення Донбасу від російських окупантів. За його словами, силовий варіант звільнення окупованих територій від Росії був би найкращим, однак Україна не може піти по такому шляху, так як має справу з ядерною державою. Тому наша країна буде і далі вирішувати питання дипломатичним шляхом. Кравчук заявив, що силовий сценарій може призвести до непередбачуваних наслідків, саме через це Україна і далі буде вирішувати питання війни на Донбасі через дипломатію.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Кравчук заявляв, що зустріч нормандської четвірки може відбутися вже в квітні цього року. Як стверджує Кравчук, питання про проведення нормандського саміту зараз обговорюється у високих політичних колах країн-учасниць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини