Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук розповів, коли може пройти Нормандський саміт
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук розповів, коли може пройти Нормандський саміт

Чи відбудеться зустріч, залежить, в першу чергу, від Росії

12 березня 2021, 16:07
Поділіться публікацією:

Весна 2021 року може стати досить плідною на зовнішньополітичній світовій арені. За словами першого президента України, нині керівника української делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, зустріч нормандської четвірки, ймовірно, відбудеться вже в квітні. Слова політика цитує "РБК-Україна".

Кравчук розповів, коли може пройти Нормандський саміт

Нормандська зустріч може пройти вже у квітні. Фото із відкритих джерел

Як стверджує Кравчук, питання про проведення нормандського саміту зараз обговорюється у високих політичних колах країн-учасниць. За твердженням екс-президента, з українських політиків цю тему контролює глава Офісу президента Андрій Єрмак, а в Росії — Дмитро Козак, заступник керівника адміністрації президента РФ.

Одночасно Леонід Кравчук акцентує увагу на тому, що повної впевненості у затвердженні домовленостей про квітневу зустріч зараз немає. Все залежить винятково від рішення нашого північного сусіда.

"Передбачити позицію Росії дуже важко. Вона змінюється буквально щодня", — розповів Кравчук в ефірі одного із українських телеканалів.

Ці слова підтверджуються заявами з Кремля. За твердженнями прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, у робочому графіку президента Росії на цей момент немає запланованої зустрічі в нормандському форматі на квітень. Більш того, за інформацією анонімного кремлівського джерела пропагандистського ЗМІ "РИА Новости", у російському уряді відсутні будь-які документи (і тим більше запрошення) на з'їзд нормандської четвірки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що саме Леонід Кравчук думає щодо силового варіанту звільнення Донбасу від російських окупантів.

Також на порталі можна дізнатися, яких конкретних дій члени ТКГ вимагають від Володимира Зеленського по відношенню до Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини