Головна Новини Політика зовнішня політика У США заявили про закінчення епохи
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили про закінчення епохи

У Білому домі оголосили про закінчення однієї з епох світового порядку та настання нової ери

13 вересня 2023, 22:51 comments1866
Поділіться публікацією:

З початку масштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році світ перейшов у нову епоху, в якій авторитарні та ревізіоністські режими, насамперед Росія та Китай, прагнутимуть встановити свій світовий авторитарний порядок. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У США заявили про закінчення епохи

Блінкен

"Те, що ми переживаємо зараз — це щось більше, ніж перевірка порядку, що встановився після Холодної війни. Це кінець усьому, — заявив Блінкен. — Це сталося не відразу. І те, що призвело нас до цього стане предметом вивчення і дискусій на десятиліття вперед. Зростає розуміння того, що деякі з основних припущень, які визначали наш підхід до епохи після закінчення Холодної війни, більш не актуальні. Десятиріччя відносної геополітичної стабільності поступилися місцем активізованої конкуренції з авторитарними і ревізіоністськими державами. Агресивна війна Росії в Україні є найгострішою та актуальною загрозою міжнародному порядку, закріпленому у статуті ООН".

Ще однією загрозою демократичному світу Блінкен назвав комуністичний Китай.

— Тим часом Китай є найсерйознішою довгостроковою проблемою. Тому що він не тільки прагне змінити міжнародний порядок, а й нарощує економічну, дипломатичну та військову міць, щоб це зробити. Пекін і Москва працюють над тим, щоб зробити світ безпечним для автократії, — сказав Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, що ще до призначення на посаду держсекретаря Блінкен виступав за стримування Росії та Китаю. У 2019 році в колонці для The Washington Post він написав: "Визнання їх традиційних імперських „сфер інтересів" лише стимулюватиме їх розширювати [ці сфери] і далі, а також буде зрадою суверенних націй, які потраплять під їхнє панування".

Тим часом, країна НАТО почала діяти у відповідь на агресію Росії.

У Вірменії пояснили, чому більше не можуть розраховувати на Росію.

А принц Гаррі став на коліно біля українця, що втратив ноги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини