Головна Новини Політика зовнішня політика У США пообіцяли допомогти Україні у звільненні окупованих територій
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пообіцяли допомогти Україні у звільненні окупованих територій

Американська армія допомагатиме Україні

23 лютого 2021, 11:00 comments1246
Поділіться публікацією:

У Пентагоні зробили важливу заяву щодо війни України та Росії. Новий міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що американські збройні сили будуть допомагати Україні у військовому протистоянні з північним сусідом. Про це він повідомив під час спілкування з міністром оборони України Андрієм Тараном, передає прес-служба Пентагону.

У США пообіцяли допомогти Україні у звільненні окупованих територій

Фото: Google

Остін сказав, що армія США допомагатиме Україні та надавати всю підтримку для того, щоб протистояти агресивним і окупаційним планам Кремля.

Він заявив про підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також нагадав про те, що США є прихильниками вибудовування потенціалу українських збройних сил для того, щоб ефективно протистояти російській агресії.

Ряд фахівців повідомляє, що судячи з риторики нового глави оборонного відомства США, наша країна може розраховувати на підтримку Пентагону у звільненні окупованих територій.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року, коли був проведений незаконний "референдум", не визнаний Україною та міжнародною спільнотою. Через кілька днів після цього, всупереч нормам міжнародного права, президент РФ Володимир Путін підписав указ про "приєднання" Криму до Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Кулеба розповів про сценарії розвитку ситуації на Донбасі.

Читайте також про назріваючий скандал в партії "Голос".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.defense.gov
comments

Обговорення


Новини