Головна Новини Політика Скандали У «Голосі» назріває скандал: яблуком розбрату став меморіал «Бабин Яр»
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Голосі» назріває скандал: яблуком розбрату став меморіал «Бабин Яр»

Облаштування меморіального комплексу «Бабин Яр» опинилося під питанням через розбіжності в партії «Голос»

22 лютого 2021, 18:57
Поділіться публікацією:

У партії "Голос" назріває новий скандал. За даними видання "Вєсти", в цей раз причиною став меморіал жертвам Голокосту "Бабин Яр".

У «Голосі» назріває скандал: яблуком розбрату став меморіал «Бабин Яр»

Бабин Яр

Проект меморіалу заснований в 2016 році за підтримки п'ятого президента України Петра Порошенка. У цьому місці 29-30 вересня 1941 нацисти розстріляли близько 30 тисяч євреїв. "Бабин Яр" має стати першим присвяченим Голокосту меморіалом на пострадянському просторі.

До складу Наглядової ради фонду, яка займається розробкою проекту, входять засновник партії "Голос", співак Святослав Вакарчук, боксер Володимир Кличко, лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич, екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, ізраїльський політичний діяч українського походження Натан Щаранський, а також олігархи Віктор Пінчук, Михайло Фрідман, Герман Хан і Павло Фукс.

За даними вітчизняних ЗМІ, в Київраді найближчим часом планують розглянути питання щодо виділення ділянки землі для благоустрою навколо меморіалу. Це питання обговорювали на партійному слуханні в "Голосі". Спікерами виступили головний рабин України Якіб Блайх і громадський діяч Йосип Зісельс. Перший виступав за розширення комплексу, другий — проти.

Йосип Зісельс також розповів, що в самій партії думки щодо виділення ділянки кардинально розійшлися. Так, на підтримку меморіалу виступив депутат Київради Максим Нефьодов, проти — Сергій Притула і депутат Олександр Лінчевський.

Присутні на слуханні відзначають, що вирази Притули були досить різкими. Повідомляється, що він обурювався, що державна земля виділяється на проекти, що фінансуються євреями, які навіть не є громадянами України. "Вєсти" пишуть, що шоумен натякав на олігархів Германа Хана і Михайла Фрідмана. У відповідь на це рабин звинуватив телеведучого в антисемітизмі.

Нагадаємо, Сергій Притула розповів, чи планує йти з політики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини