Головна Новини Політика зовнішня політика У Путіна відповіли на заяву Байдена про анексію Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна відповіли на заяву Байдена про анексію Криму

Росія окупувала півострів 7 років тому

1 березня 2021, 18:00 comments1016
Поділіться публікацією:

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна і спікер Кремля Дмитро Пєсков прокоментував заяву президента США Джо Байдена, в якому той зазначив, що не визнає анексію Криму Росією в 2014 році. Про це він повідомив в коментарі російським державним інформаційним агентствам.

У Путіна відповіли на заяву Байдена про анексію Криму

Фото: РБК

За його словами, Росія не анексувала Крим, а півострів нібито сам "приєднався" до РФ у відповідності з усіма нормами міжнародного права.

Коментар Пєскова був відповіддю на заяву нового президента США Джо Байдена до річниці початку російської агресії проти України. Байден заявив, що американці ніколи не визнають окупацію Криму і сказав, що США і Україна будуть разом протистояти російській агресії.

Пєсков зазначив, що визнати анексію Криму дійсно неможливо, адже нібито ніякої анексії не було.

Довідка: в лютому 2014 року на території Криму з'явилися військові без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю кримського парламенту, аеропорт в Сімферополі і інші об'єкти стратегічної інфраструктури.

16 березня був проведений незаконний "референдум", який не визнала Україну і країни-члени міжнародної спільноти. Через кілька днів президент Росії Володимир Путін, всупереч всім нормам міжнародного права, підписав указ про "приєднання" Криму до РФ.

Після окупації Криму Росія почала збройну агресія в окремих районах Донецької та Луганської областей України, яка триває досі. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, навіщо Росія провокує велику війну на Донбасі.

Читайте також, що будуть розглядати на наступному засіданні РНБО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини