Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук розповів, чому Росія провокує велику війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук розповів, чому Росія провокує велику війну на Донбасі

Однією з причин є санкції проти Віктора Медведчука

1 березня 2021, 11:30 comments1303
Поділіться публікацією:

Глава української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук розповів про те, чому Росія почала загострення конфлікту на Донбасі. При цьому, він відмовився назвати це ескалацією. Про це Кравчук повідомив в інтерв'ю виданню "Deutsche Welle".

Кравчук розповів, чому Росія провокує велику війну на Донбасі

Фото: Google

За його словами, на Донбасі зараз відбувається не ескалації, а загострення військового конфлікту. Перший президент сказав, що однією з причин такого загострення може бути введення санкцій проти кума Путіна Віктора Медведчука за фінансування тероризму.

Він зазначив, що, швидше за все, це пов'язано саме з санкціями проти Медведчука, адже Україна почала рішучі дії. Кравчук нагадав, що спочатку були заблоковані проросійські телеканали, а потім введені санкції і проти самого Медведчука.

Глава української делегації зазначив, що росіяни зрозуміли той факт, що Україна переходить від слів до справи. Також він нагадав про те, що Байден почав виступати проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Він підкреслив, що в Росії побачили, що втрачають ініціативу і вирішили нагадати про себе за допомогою силового тиску.

Довідка: Леонід Кравчук очолює українську делегацію в мінській ТКГ з липня 2020 року. До нього главою делегації двічі був другий президент України Леонід Кучма з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський і Байден можуть обговорити в першу чергу.

Читайте також про завдання нового посла України в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

татьяна

1 березня 2021, 15:34

Винні в цих подіях,що відбуваються на Украіні США. Вони понад міру втручаються в політичне життя нашоі краіни, створюють напруження і хаос і хочуть нав"язати як украінцям так і росіянам сильне загострення взаємовідносин,яке може призвести до страшних наслідків.США уже готує наших військових для ведення повномасштабноі війни.З появою у США нового президента відразу відчулися зміни на Украіні в першу чергу в риториці державних службовців,які орієнтовані на Захід і були вигодувані і "вивчені" за рахунок Заходу.Справжні украінці,які мають слов"янське походження,як мали,то так і мають більшу прихильність до російського і білоруського народів, як єдиного цілого,ніж до так званоі украінськоі діаспори,яка розкидана по американському материку і складається в основному із біглих бандерівців і євреів украінського походження,які багато доклали,щоб заколотити цю кашу на Украіні.


Новини