Головна Новини Політика зовнішня політика У МЗС оцінили загрозу вторгнення Росії до України сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС оцінили загрозу вторгнення Росії до України сьогодні

Нашій державі необхідно готуватися до будь-якого сценарію

8 лютого 2022, 13:00
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оцінив загрозу російського вторгнення на територію України сьогодні. Глава МЗС зазначив, що ситуація біля кордонів нашої держави, і загалом із безпекою, не змінилася. Про це Кулеба повідомив під час брифінгу 8 лютого, повідомляє видання "РБК-Україна".

У МЗС оцінили загрозу вторгнення Росії до України сьогодні

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

"Ми не бачимо відведення з боку РФ. Не бачимо жодних зусиль щодо деескалації. Наразі базовий сценарій РФ полягає у спробах дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні. Але ще не шляхом збройної сили", — сказав Кулеба.

Міністр також додав, що нашій державі необхідно готуватися до будь-якого сценарію, чим вона і займається. Спільно із підтримкою міжнародних партнерів.

Зазначимо, що напередодні Дмитро Кулеба прокоментував українсько-російські відносини та заявив, що стратегія залякування, яку використовує Росія, не працює. Глава українського МЗС висловив думку, що РФ "програла цей раунд".

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три "червоні лінії" , від яких Україна ніколи не відступить у процесі переговорів. Експерт розповіли порталу "Коментарі", чи порушувала держава бодай одну із зазначених ліній і чи може, і за яких умов, це зробити.

Так, на думку військового оглядача, головного редактора "Апострофа" Дениса Поповича, до сьогодні Україна ще не переступила жодну з "червоних ліній". Проте виконання Мінських угод у існуючому варіанті, на жаль, означає перехід позначених "червоних ліній". А їхнє невиконання може призвести до загострення на лінії розмежування на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини