Головна Новини Політика зовнішня політика ТКГ з питань Донбасу продовжує роботу: коли зберуться і що обговорять
commentss НОВИНИ Всі новини

ТКГ з питань Донбасу продовжує роботу: коли зберуться і що обговорять

Українська делегація в ТКГ анонсувала переговори щодо відновлення роботи деяких КПВВ і відкриття нових у Золотому та Щасті

7 червня 2021, 13:52
Поділіться публікацією:

Українські дипломати продовжують працювати над вирішенням низки проблем, пов'язаних із війною на сході країни. Як повідомили у пресслужбі вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу, найближчі онлайн-засідання усіх сторін групи відбудуться вже у вівторок і середу, 8 і 9 червня.

ТКГ з питань Донбасу продовжує роботу: коли зберуться і що обговорять

Чергові засідання ТКГ з питань Донбасу пройдуть 8-9 червня. Фото із відкритих джерел

У вівторок зустріч у форматі відеоконференції проведуть представники робочих груп, які відповідають за теми безпеки, гуманітарної допомоги, а також економіки і політики. 9 числа повинна відбутися вже загальна зустріч ТКГ.

За прогнозами української делегації, спектр обговорюваних тем повинен бути дуже великим. Одним із головних моментів буде, звичайно, спроба налагодити військову обстановку на Донбасі і домовитися про можливість "режиму тиші". Також обговорюватимуть усі зафіксовані з боку бойовиків порушення, тобто обстріли позицій української армії.

Пильну увагу збираються приділити і тому, як працюють контрольні пункти в'їзду-виїзду на Донбасі. Існує ймовірність, що сторонам вдасться досягти консенсусу в плані запуску нових КПВВ, які мають запрацювати в Щасті і Золотому. Це безпосередньо пов'язано з необхідністю відновити соціально-економічні зв'язки між окупованими територіями і підконтрольною Києву Україною.

Планується також обговорити можливість повернення бранців, які знаходяться у в’язницях ОРДЛО. Швидше за все, питання буде розглядатися в плані обміну, а не односторонньої видачі утримуваних осіб.

Серед іншого, як повідомляють в українській делегації, буде звернено увагу на зміст "Мінських угод" і необхідність їх виконання всіма сторонами, які підписали документ.

Окремо у повідомленні пресслужби зазначено, що політика України в плані повного припинення обстрілів на Донбасі цілком підтримується міжнародними партнерами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що українську делегацію в Тристоронньої контактній групі нещодавно звинуватили в нібито "саботажі" переговорів щодо військового конфлікту на Донбасі. Подробиці інциденту — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, в яку країну з Білорусі можуть бути перенесені переговори щодо закінчення російсько-української війни на сході України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини