Головна Новини Політика зовнішня політика Яка країна виявила бажання стати новим майданчиком для ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна виявила бажання стати новим майданчиком для ТКГ

Керівництво держави готове тимчасово зняти з представників Росії візові санкції

3 червня 2021, 17:58
Поділіться публікацією:

Польща заявила про готовність стати новим майданчиком для переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, передає "Главком".

Яка країна виявила бажання стати новим майданчиком для ТКГ

Польща - фото з відкритих джерел

За словами дипломата, Німеччина і Франція змушені бути посередниками, тому участь Польщі у переговорах автоматично змушує приміряти на себе роль посередника.

Водночас Ціхоцький підкреслив, що не знає, чи розглядається Польща як переговорний майданчик для ТКГ. Про таку можливість він дізнався з інтерв'ю глави української делегації Леоніда Кравчука.

Посол припустив, що щодо учасників переговорів від Росії могли б тимчасово зняти візові санкції.

"Це не проблема. Були випадки, коли Захід і Росія домовлялися про можливість разового скасування візових санкцій. Якщо буде бажання провести переговори у Варшаві або Кракові, ми логістично будемо готові, у нас багато хороших місць для переговорів", — додав Ціхоцький.

Нагадаємо, що останні заяви керівника вітчизняної делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо остаточної відмови проводити переговори стосовно Донбасу у Білорусі викликали хвилю невдоволення серед російських політиків. Більше деталей ви знайдете в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Росії знову висунули чергові претензії Україні. Чому справа стосується перебування російських військових підрозділів неподалік нашого кордону, читайте в матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому, на думку Леоніда Кравчука, у Кремлі "ламають комедію", коли мова заходить про переговори щодо Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини