Головна Новини Політика зовнішня політика Телефонна розмова Путіна і Меркель: що президент РФ сказав про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Телефонна розмова Путіна і Меркель: що президент РФ сказав про Україну

Президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що нібито Україна влаштовує провокації на Донбасі

8 квітня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 8 квітня, відбулася телефонна розмова лідерів Росії і Німеччини Володимира Путіна і Ангели Меркель. Про це передає міжнародне агентство Reuters.

Телефонна розмова Путіна і Меркель: що президент РФ сказав про Україну

Путін. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в провокаційних діях на сході України та нібито розпалюванні ситуації на Донбасі.

Як йдеться у повідомленні Reuters, Кремль заявив, що обидві сторони висловили заклопотаність ситуацією на сході України. Крім того, лідери Росії та Німеччини обговорили справу ув'язненого російського опозиційного політика Олексія Навального і обстановку в Лівії.

Нагадаємо, генерал СБУ розповів, чому Путін активізував війська біля кордонів з Україною. За його словами, президент Росії Володимир Путін почав стягувати війська до кордонів з Україною через одну конкретну причину. Активізацію з боку РФ генерал називає "грою м'язами". На його думку, Путін намагається впливати на психіку не стільки України, як американського лідера Джо Байдена, оскільки після його заяви про "Путіна-вбивцю" й інші політичні лідери почали відкрито характеризувати його і дії Росії.

Раніше повідомлялося, що Росія продовжує "сипати" погрозами на адресу України й нагнітати ситуацію на Донбасі як низкою фейків, так і посиленням смертоносних обстрілів. Своєю чергою президент України став більш жорстким у висловлюваннях. Зокрема, він заявив, що єдиним шляхом, який приведе до завершення війни на сході країни, є вступ України в НАТО. Що і чому зараз творить Росія і чи дійсно змінився Зеленський? Портал "Коментарі" обговорив це з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини