Головна Новини Політика зовнішня політика Генерал СБУ розповів, чому Путін активізував війська біля кордонів з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Генерал СБУ розповів, чому Путін активізував війська біля кордонів з Україною

За словами генерала, президент Росії Володимир Путін почав стягувати війська до кордонів з Україною за однієї конкретної причини

7 квітня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

Президент Російської Федерації Володимир почав стягувати війська до кордонів України у відповідь на заяву президента США Джо Байдена, який назвав російського лідера вбивцею. Таку думку висловив генерал-майор СБУ, екс-начальник Управління СБУ в Донецькій і Луганській областях Олександр Петрулевич в ефірі телеканалу "Україна 24".

Генерал СБУ розповів, чому Путін активізував війська біля кордонів з Україною

Війна на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Активізацію з боку РФ генерал називає "грою м'язами". За його словами, Путін намагається впливати на психіку не тільки України, як американського лідера Байдена. Оскільки після його заяви й інші лідери почали відкрито характеризувати Путіна і дії Росії.

Петрулевич додав, що насправді справи у сил Путіна на окупованій території йдуть не надто добре. За даними генерала, пройшла перевірка двох армійських корпусів в Донецьку і Луганську.

"Встановили великий некомплект, в середньому на 40% неукомплектованість військових частин, які там є. Це свідчить про те, що на службу за контрактом там ніхто не йде. Ті "іхтамнети", які приїжджали з Сибіру, Далекого Сходу підробити, вже туди не їдуть", — розповів Петрулевич.

Також він повідомив, що з 30-35 танків боєздатні тільки вісім.

"Це перевіряла російська комісія. Не рахуючи, що не проведене технічне обслуговування стовбурів танків, мінометів і гаубиць, які пройшли граничний знос", — підкреслив генерал.

Нагадаємо, Росія продовжує "сипати" погрозами на адресу України і нагнітати ситуацію на Донбасі як рядом фейків, так і посиленням смертоносних обстрілів. Своєю чергою, президент України став більш жорстким у висловлюваннях. Зокрема, він заявив, що єдиним шляхом, який приведе до завершення війни на Сході країни, є вступ України в НАТО. Що і чому зараз творить Росія і чи дійсно змінився Зеленський? Портал "Коментарі" обговорив це з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини