Головна Новини Політика зовнішня політика Створення спецтрибуналу для РФ: Україна заручилася підтримкою першої країни Латинської Америки
commentss НОВИНИ Всі новини

Створення спецтрибуналу для РФ: Україна заручилася підтримкою першої країни Латинської Америки

Дмитро Кулеба заявив, що Гватемала підтримає спецтрибунал для Росії

25 лютого 2023, 13:25
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм гватемальським колегою Маріо Адольфо Букаро Флоресом. Гватемала стала першою країною Латинської Америки, яка підтримає створення спецтрибуналу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter-акаунт Дмитра Кулеби.

Створення спецтрибуналу для РФ: Україна заручилася підтримкою першої країни Латинської Америки

Гватемала підтримає спецтрибунал РФ. Фото: Twitter-аккаунт Дмитра Кулеби

"У Нью-Йорку я був радий зустрітися з міністром закордонних справ Гватемали Маріо Адольфо Букаро Флоресом. Гватемала – наш вірний друг", — розповів Кулеба.

Глава МЗС України додав, що під час зустрічі сторони обговорили спільні зусилля щодо притягнення Росії до відповідальності.

"Гватемала стане першою країною Латинської Америки, яка увійде до Основної групи зі створення Спеціального трибуналу за злочини агресії проти України", — зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай заблокував комюніке саміту G20 із засудженням вторгнення Росії до України.                 

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Володимир Зеленський провів 24 лютого, у день роковин повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України, велику прес-конференцію (тривала близько двох з половиною годин) для українських та західних журналістів. Звичайно, основними були питання війни та пошуків світу. Як оцінюєте меседжі, що прозвучали, і саму конференцію? Які місця здалися сильними, які – навпаки? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – санкції та ще більше зброї для України: Дмитро Кулеба розповів про підсумки зустрічі з міністрами G7.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини