Головна Новини Політика зовнішня політика Стратегію не змінює: Кравчук прокоментував відхід військ РФ від кордону з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегію не змінює: Кравчук прокоментував відхід військ РФ від кордону з Україною

Перший український президент вважає, що Росія продовжить «диктувати» Україні зовнішньополітичний курс

24 квітня 2021, 08:47
Поділіться публікацією:

Чимало українців полегшено видихнули, коли в уряді Росії заявили про відведення армії від українських кордонів. Однак, на думку керівника вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леоніда Кравчука, існує ймовірність її повернення. Про це політик розповів на програмі "Свобода слова", передає "Слово і діло".

Стратегію не змінює: Кравчук прокоментував відхід військ РФ від кордону з Україною

Кравчук про війська РФ на кордоні з Україною. Фото із відкритих джерел

За словами Кравчука, Україна постійно перебуває в певній стратегічної системі Російської Федерації. Як каже екс-президент, така "прихильність" тягнеться ще з часів Бориса Єльцина.

Саме тому Леонід Кравчук вважає, що РФ не збирається міняти свою тактику. Україна в найближчому майбутньому слід знову очікувати "вказівок" від російських політиків стосовно зовнішньополітичного курсу. Саме тому будь-які поступки в плані того ж відведення військ, каже Кравчук, можуть бути обманом. Начебто так само швидко і повернуть, як прибрали.

За словами глави української делегації, Росії вже історично необхідно, щоб Україна "виконувала її волю" і в цілому зважала на нібито "старшого брата".

Звичайно, стверджує політик, український уряд продовжить захист українських національних інтересів і загальної стратегії — того ж руху до Євросоюзу, наприклад. Однак Кравчук попереджає, що Росія просто так не поступиться.

Нагадаємо, російські війська, які нібито перебували в Воронезькому регіоні на навчаннях, почали відступати від кордону з Україною уже від п'ятниці, 23 квітня. Як оцінюють такий крок українські експерти, ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, яку головну умову Кравчук навів для повного розриву українсько-російських відносин.

Також на порталі ми розповідали, що російські бойовики нібито збираються зірвати святкування Великодня в Україні кількома терактами. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини