Головна Новини Політика зовнішня політика Стаття Forbes про зустріч Зеленського з Байденом: наскільки прогноз може відрізнятися від реальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Стаття Forbes про зустріч Зеленського з Байденом: наскільки прогноз може відрізнятися від реальності

Аналітики видання прогнозують, що президент Зеленський поїде назад до Києва лише із запевненнями у дружбі та підтримці проти агресії РФ

25 серпня 2021, 16:56
Поділіться публікацією:

За тиждень до візиту президента України Володимира Зеленського в США у видання Forbes з'явилася велика аналітична про перспективи його переговорів із головою Білого дому Джо Байденом. Стаття досить критична, висновок з якої — навряд чи Зеленський досягне будь-яких проривів на переговорах із Байденом.

Стаття Forbes про зустріч Зеленського з Байденом: наскільки прогноз може відрізнятися від реальності

Джо Байден та Володимир Зеленський. Фото: 24 канал

Про що може свідчити поява такої статті? Наскільки цей прогноз може відрізнятися від реальності? Щоб розібратися в цих питаннях, видання "Коментарі" звернулося до експертів.

Поява такої статті свідчить про те, що немає завищених очікувань напередодні зустрічі

Політолог-американист Владислав Фарапонов звертає увагу, що це — не редакторська стаття, а думка журналіста Кеннета Рапоза, з яким можна погодитися або не погодитися.

"В принципі, нічого надприродного у такому гучному заголовку ("Зустріч української телезірки-президента з Байденом: незначні очікування") та контенті я не бачу. Це просто спроба якоюсь мірою пояснити американському читачеві, чому адміністрація Байдена не готова надати Києву те, чого він хоче. І це відбувається не з провини української сторони, — зазначає експерт. — Пріоритети зовнішньої політики адміністрації Байдена вже можна простежити. І Україна поки не на перших позиціях".

Владислав Фарапонов також нагадує, що за підсумками зустрічі точно готуються до підписання певні документи. Зокрема, будуть підписані угоди щодо оборонного співробітництва, а також взаємодії в галузі космосу.

"Поява такої статті свідчить про те, що немає завищених очікувань напередодні зустрічі. І Україну до цього якоюсь мірою готують. Перенесений візит на час, коли Конгрес перебуває на канікулах, небажання говорити з української делегацією відразу після оголошення німецько-американської заяви щодо "Північного потоку-2" — все це говорить про те, що адміністрація Байдена не може собі дозволити на сьогодні ставити зовнішню політику на українському напрямку вище, ніж свої інтереси та інші пріоритети зовнішньої політики", — резюмує політолог-американист.

Поява статті напередодні візиту Зеленського в Вашингтон є сигналом Києву

Політолог, професор кафедри міжнародних відносин НАУ Максим Ялі впевнений, що поява подібної статті напередодні візиту Зеленського у Вашингтон є сигналом Києву.

"Не випадково і те, що вийшла вона вже після прощального візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Києва. Його метою було узгодження позицій по транзиту російського газу після 2024 року в обмін на виконання домовленостей щодо реалізації Мінських угод (про що, схоже, домовилися Байден і Путін на червневій зустрічі в Женеві). Судячи з сумного підсумку українського візиту Меркель, яка виконує функцію головного перемовника між Москвою, Києвом і Вашингтоном, отримати згоду Зеленського на імплементацію формули Штайнмайера поки не вдалося", — зазначає Максим Ялі.

Тому, продовжує експерт, сигнал Білого дому, виражений у статті Forbes, гранично простий: або Зеленський припинить критикувати домовленості Меркель із Байденом щодо "Північного потоку-2" і візьме зобов'язання з реалізації кремлівського сценарію стосовно "Мінську-2", або настільки довгоочікуваний візит у Білий дім закінчиться так само безрезультатно, як і візит Меркель до Києва.

Раніше видання "Коментарі" писало про перспективи вступу України в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини