Головна Новини Політика зовнішня політика Сьогодні до України прибуде держсекретар США: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні до України прибуде держсекретар США: що відомо

Ентоні Блінкен має намір закликати нашу державу до боротьби з корупцією

5 травня 2021, 08:43
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 5 травня, в столиці прибуде глава Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен. Держсекретар має намір відвідати Україну на тлі нарощування агресії Російської Федерації біля українського кордону і в окупованому Криму минулого місяця, пише "Радіо Свобода".

Сьогодні до України прибуде держсекретар США: що відомо

Ентоні Блінкен - фото з відкритих джерел

Візит Блінкена — це демонстрація "непохитної" підтримки США "суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії", сказано в заяві представника Держдепу США Едварда Прайса.

З його слів, держсекретар зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, а також закликатиме нашу державу до активної боротьби з корупцією. Антикорупційна реформа давно є однією із головних вимог західних партнерів України. До слова, минулого тижня в США знову торкнулися цієї теми після звільнення глави НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва з посади.

Нагадаємо, що раніше експерти спрогнозували для порталу "Коментарі" підсумки візиту Ентоні Блінкена до Києва. Фахівці вважають, що стандартними обговорюваними із західними представниками темами стануть питання реформ (в першу чергу — судової системи) і антикорупційний кейс, який можуть обмежити боротьбою з окремими олігархами.

З огляду на вищесказане, можна прогнозувати, що підтримка України з боку США після зустрічі обмежиться виключно межами інтересів Штатів. А саме: санкціями та іншим тиском на РФ, продовженням поставок озброєння і консультативною допомогою, посиленням антиросійського кейса в самій Україні й внутрішньоукраїнськими перетвореннями, включаючи спектр питань по роботі наглядових рад, визначеними призначеннями, а також ринком землі та питаннями перерозподілу активів українських олігархів і банківського сектора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини