Головна Новини Політика зовнішня політика Скандал на переговорах по Донбасу: чому українці покинули засідання ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал на переговорах по Донбасу: чому українці покинули засідання ТКГ

Вітчизняна делегація відмовилися спілкуватися із засудженою в Україні за тероризм Майєю Пироговою

6 липня 2021, 18:39 comments1444
Поділіться публікацією:

Скандалом завершилося чергове засідання представників політичної підгрупи в ТКГ з питань Донбасу. За словами члена делегації Сергія Гармаша, росіяни запропонували українцям поспілкуватися із жителькою ОРДЛО Майєю Пироговою, засудженою в Україні за тероризм, пише "Україна 24".

Скандал на переговорах по Донбасу: чому українці покинули засідання ТКГ

Член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш. Фото з відкритих джерел

Гармаш зазначив, що українська сторона вже неодноразово попереджала інших учасників групи: з терористами ніякого діалогу не буде. Тому сьогодні, коли почалася віртуальна зустріч, а в ролі "суспільного експерта від ОРДЛО" з'явилася нібито "журналістка" Пирогова, українські дипломати вийшли з-за столу переговорів.

Сергій Гармаш передбачає, що подібне непорозуміння могло статися ще й через "оновлення" особи модератора переговорів від ОБСЄ. За його словами, Сільвія Берман не встигла повністю увійти в курс справи, чим і скористалися російські політики.

Ситуація вийшла не надто гарною, каже член ТКГ, тому що в якийсь момент представниця ОБСЄ опинилася у "переговорній" на самоті.

"Довелося врегулювати це питання додатковими контактами за допомогою телефонних дзвінків і продовжити засідання вже у форматі неформальної зустрічі", — пояснив Гармаш.

Слід нагадати, що Майя Пирогова визнана в Україні терористкою ще у 2018 році. Заочно вона отримала 10 років в'язниці, але, звісно, знаходження в ОРДЛО "зберігає" їй свободу.

Псевдожурналістка, яка працює в Міністерстві інформації т.зв. "ДНР", відома як людина, яка складає і поширює всілякі фейки про Україну. В її "скарбничці" — історія про бандерівців, які обмотують дітей колючим дротом, австралійських ПВК, які воюють проти Донбасу, і багато інших.

До слова, це вже не вперше, коли українська делегація відмовляється від переговорів через присутність у делегації РФ Майї Пирогової. Попередній, другий за рахунком раз, відбувся у березні 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти думають про ймовірну згоду Росії на участь Штатів у переговорах по Донбасу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому українські політики все частіше говорять про ймовірний референдум, що стосується ОРДЛО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

7 липня 2021, 06:36

Брехливые укроСМИ и циники из укроТКГ обиделись на "фейки"? Загляните в глаза родственникам погибших от укроснарядов, укроракет, укромин и укропуль детей и мирных жителей. Что бздошно? Видео женщины с оторванными ногами после налета укроавиации не смущает? Видео расправы добробатов с пленными бойцами повстанцев из ОРДЛО не ужасает? Остановить эту непризнанную государством гражданскую войну - вот что надо немедленно сделать.


Новини