Головна Новини Політика зовнішня політика Що відповіли в МЗС України про інформацію з евакуацією російських дипломатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відповіли в МЗС України про інформацію з евакуацією російських дипломатів

В МЗС України прокоментували інформацію про евакуацію російських дипломатів

18 січня 2022, 12:20 comments1387
Поділіться публікацією:

The New York Times написало про евакуацію послів та дипломатичних представників Росії разом з їх рідними з території України. Про це пише Укрінформ.

Що відповіли в МЗС України про інформацію з евакуацією російських дипломатів

У МЗС України прокоментували інформацію про послів РФ, фото з відкритих джерел

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) України відповіли, що їм відомо про роботу дипломатичних представництв Росії в Україні. За словами речника відомства Олега Ніколенка, жодної інформації від РФ про евакуацію послів і дипломатів не надходило. Українська сторона не планує відкликати своїх послів і дипломатів з території Росії. Українські посольства та консульства в РФ продовжують свою роботу в штатному режимі. Мова йде про дипломатичні установи в таких містах РФ, як Москва, Санкт-Петербург, Ростов-на-Дону, Єкатеринбург, Новосибірськ.

Речник підкреслив, що жодних повідомлень від посольств інших держав в Україні про наміри евакуювати дипломатів не надходило.

В МЗС Росії наголосили, що посольство Росії у Києві наразі продовжує працювати в штатному режимі. Інших деталей щодо роботи консульств на території України у відомстві не уточнювали.

Експерти розповіли, чому у ЗМІ знову з'явилися повідомлення про дипломатичну евакуацію і до чого готуватися.

Як повідомляв портал "Коментарі", видання The New York Times повідомляло, посилаючись на джерело в СБУ, не називаючи його прізвища, що найближчими днями очікується, що Україну покинуть ще 30 людей. Вони виїдуть назад до Росії з Києва та консульства у Львові. Раніше вже виїхали 18 осіб.

Також ми писали, що в МЗС розповіли, чи плануються військові операції на Донбасі. За словами голови відомства, в української влади не було і немає жодних планів щодо наступальних військових операцій на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це дипломат заявив з огляду на заяви російських делегацій про можливе розгортання військових дій з боку України для звільнення Криму та Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини