Головна Новини Політика внутрішня політика У МЗС розповіли, чи плануються військові операції на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС розповіли, чи плануються військові операції на Донбасі

Міністр Дмитро Кулеба відповів, що наступальних операцій на Сході не буде

17 січня 2022, 15:34
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Le Figaro розповів про ситуацію на Сході України та про спроби дипломатів вирішити конфлікт мирним шляхом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ у Twitter.

У МЗС розповіли, чи плануються військові операції на Донбасі

У МЗС України кажуть, що військових операцій на Донбасі не планується, фото з відкритих джерел

За словами голови відомства, в української влади не було і немає жодних планів щодо наступальних військових операцій на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це дипломат заявив з огляду на заяви російських делегацій про можливе розгортання військових дій з боку України для звільнення Криму та Донбасу.

Дмитро Кулеба зазначив, що у 2021 році Україна намагалася знайти дипломатичні рішення на основі Мінських домовленостей. А Франція та Німеччина виступали посередниками у переговорах з Росією.

Нагадаємо, що заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що РФ "підготувала внутрішній саботаж, дестабілізацію для України" і зосередила 100 тисяч військових поблизу українських кордонів. Для виправдання своїх дій поширює дезінформацію про Україну, США та НАТО.

Як повідомляв портал "Коментарі", Дмитро Кулеба нагадав документи ОБСЄ, під якими також передплатила Росія. Вони чітко прописано, що Москва не намагатиметься розглядати будь-яку частину регіону ОБСЄ як сферу свого впливу.

Також ми повідомляли, що експерти розповіли, чи є шанси припинення вогню на Сході і що потрібно робити українській владі для вирішення ситуації. Представники української сторони у Тристоронній контактній групі переговорників із врегулювання конфлікту на Донбасі заявили про ймовірність оголошення перемир'я на час новорічних та різдвяних свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини