Головна Новини Політика зовнішня політика У Байдена пообіцяли підтримати Україну і Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена пообіцяли підтримати Україну і Зеленського

У Білому домі пообіцяли "оживити" відносини з Україною

30 березня 2021, 11:35
Поділіться публікацією:

В адміністрації нового президента США Джо Байдена зробили важливу заяву щодо відносин з Україною і президента Володимира Зеленського. Дане питання обговорювали під час телефонної розмови глава Офісу президента Андрій Єрмак і радник Байдена з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, про це повідомили в прес-службі Білого дому.

У Байдена пообіцяли підтримати Україну і Зеленського

Джо Байден. Фото: ABC

У Білому домі заявили, що збираються оживити взаємини з Україною і підтримати президента нашої країни Володимира Зеленського. Також прес-служба американської адміністрації повідомила, що стратегічне партнерство буде відновлено для того, щоб підтримати план Володимира Зеленського з реформ.

Під час телефонної розмови Салліван сказав Єрмаку, що адміністрація Байдена збирається оживити співробітництво між Україною та США для підтримки Зеленського в боротьбі з корупцією. Телефонна розмова між Салліваном і Єрмаком відбувся 29 березня. Під час нього чиновники обговорювали загострення ситуації на Донбасі, плани України щодо вступу в НАТО, а також проведення реформ в Україні.

Довідка: Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців в історії. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників.

Байден офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років. Він неодноразово заявляв про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Путіна поскаржилися на Зеленського з приводу війни на Донбасі.

Читайте також про готовність Зеленського віддати наказ про наступ на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини