Головна Новини Політика зовнішня політика Росія збирається розмістити ядерну зброю в Криму, - розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія збирається розмістити ядерну зброю в Криму, - розвідка

Вони створюють умови для дислокації ядерного арсеналу

27 січня 2021, 10:07
Поділіться публікацією:

Служба військової розвідки України повідомила про те, що Росія відновлює ядерну інфраструктуру на території окупованого Криму, де вже розмістила дуже велике угруповання військ. Базування ядерної зброї в Криму РФ може використовувати для подальшого агресивного тиску на міжнародне співтовариство, повідомляється в спеціальному бюлетені СЗР під назвою "Біла книга".

Росія збирається розмістити ядерну зброю в Криму, - розвідка

Фото: AFP

Як розповіли в українській розвідці, РФ розмістила в Криму величезне угруповання військ, яка налічує понад 32 тисяч осіб і включає повітряні, морські та наземні види озброєння.

Окупанти створюють на півострові умови для дислокації ядерного арсеналу, РФ відновлює об'єкти ядерної інфраструктури, де можна розміщувати окремі компоненти та носії ядерної зброї.

Також на території Криму і Севастополя базуються кораблі та військові літаки, які можуть перевозити ядерну зброю.

У розвідці відзначають, що плани Росії щодо розміщення ядерної зброї в Криму — це частина політики тиску на міжнародне співтовариство, що несе пряму загрозу національній безпеці України.

Головною загрозою з боку Росії в СЗР назвали політику сусіда щодо України з метою дестабілізації внутрішньої обстановки, зокрема, через ослаблення підтримки міжнародних партнерів, економічний та енергетичний тиск, а також постійне нарощування військової загрози.

Довідка: Росія анексувала Крим в березні 2014 року, порушивши існуючі положення міжнародних договорів і міжнародного права. Україна, США, Євросоюз і ряд світових держав не визнають Крим територією Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як Україні повернути Крим.

Також читайте про те, що Україна дасть "Кримська платформа".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини