Головна Новини Політика зовнішня політика Росія не буде брати участь у консультаціях ОБСЄ по Віденському документу
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія не буде брати участь у консультаціях ОБСЄ по Віденському документу

Засідання ОБСЄ заплановане на сьогодні, 15 лютого

15 лютого 2022, 15:29
Поділіться публікацією:

Росія заявила про свою відмову від участі в консультаціях по Віденському документу. Зустріч держав-учасниць Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) ініціювала українська сторона через військову активність російської армії поблизу українських кордонів. Втім у російському міністерстві закордонних справ заявили про намір ігнорувати дану зустріч. Про це пише російське інформаційне агентство "ТАСС", передає портал "Коментарі".

Росія не буде брати участь у консультаціях ОБСЄ по Віденському документу

Росія відмовилась відповідати на засідання ОБСЄ. Фото з відкритих джерел

Уже сьогодні, 15 лютого, планується засідання ОБСЄ щодо ситуації поблизу українських кордонів. Проте заступник глави міністерства закордонних справ Російської Федерації Олександр Грушко заявив, що Росія на ньому буде відсутня. Також він звинуватив українських військових у тому, що вони нібито винищували власне населення. 

"Якщо хтось збирається в якісь політичні ігри грати — грайте, а ми все таки серйозно ставимось до інструментів укріплення довіри і безпеки та не дамо використовувати їх у не благих цілях. Тим паче ті країни, які більш за все опікуються чистотою Віденського документу, палець об палець не вдарили, щоб запустити відповідні процедури, коли армія України бомбила власних людей і проводила проти них справжню бойову операцію з використанням збройних сил", — заявив Грушко журналістам. 

Нагадаємо, засідання ОБСЄ по Віденському документу ініціювала Україна. Раніше дипломати вимагали російську сторону пояснити активність армії РФ біля кордонів у термін в 48 годин, але Москва цей запит проігнорувала. Тепер Кремль ігнорує і консультації в ОБСЄ.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Кулеба розповів, завдяки чому вдалося стримати РосіюДмитро Кулеба зазначив, що зусилля Києва разом із партнерами дали результат. І сьогодні світовій спільноті вдалося стримати Росію від подальшої агресії.

Читайте також: Визнання "ЛДНР" — це гібридна війна: нардеп розповів про рішення Верховної Ради звернутися до Заходу




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини