Головна Новини Політика зовнішня політика Визнання "ЛДНР" - це гібридна війна: нардеп розповів про рішення Верховної Ради звернутися до Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Визнання "ЛДНР" - це гібридна війна: нардеп розповів про рішення Верховної Ради звернутися до Заходу

Верховна Рада звернеться до країн Заходу із закликом прописати чіткі санкції щодо Росії

15 лютого 2022, 14:55
Поділіться публікацією:

15 лютого Верховна Рада підтримала дві постанови про звернення парламенту до міжнародних організацій таких як Організація Об’єднаних Націй, Європейський парламент, Парламентська асамблея Ради Європи, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОЧЕС. Про це відомо з прес-брифінгу депутата від партії "Слуга народу" Єгора Чернєва.

Визнання "ЛДНР" - це гібридна війна: нардеп розповів про рішення Верховної Ради звернутися до Заходу

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

За його словами, в першій постанові прописано, що українська влада вимагає від партнерів посилення підтримки держави, засудження агресії РФ, в тому числі з 2014 року, та ескалації. Захід має надавати більше зброї, коштів для економіки України, а також прописати чіткі санкції, які будуть застосовані до Росії.

У другій постанові йдеться про те, що світ не повинен схвалювати визнання так званих республік "ЛДНР " російською Держдумою. Відповідний законопроєкт вже пройшов обговорення в комітетах Держдуми Росії та готується до розгляду.

"Це один з елементів гібридної війни з боку РФ. Вони бачать, що їм не вдалося пройти прямо через ультиматуми, через погрози, через шантаж й змусити наших партнерів піти їм на поступки. Тому шукають інші шляхи як впливати на Україну з середини. Якщо вони визнають такі формування, їм нічого не заважатиме постачати їм (псевдореспублікам — ред.) зброю, розширювати номенклатуру зброї, яку вони будуть надавати ЛДНР. Ми маємо безліч доказів, що Росія накачує ці території російською зброєю. Зараз це може бути зовсім інша зброя — протиповітряна авіація може з'явитися. Ми маємо не допустити визнання таких республік. Ми звертаємося до партнерів, щоб вони приділили цьому увагу", — говорить нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", Польща головує в ОБСЄ й від імені організації міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау 15 лютого провів зустріч з міністром РФ Сергієм Лавровим. У Кремлі висловилися про переговори на форумі у Відні, які запропонувала польська делегація та назвали їх заздалегідь безрезультатними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини