Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, завдяки чому вдалося стримати Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, завдяки чому вдалося стримати Росію

Голова МЗС наголосив, що дипломатія продовжує працювати

15 лютого 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

Голова МЗС України Дмитро Кулеба вважає, що Україні вдалося утримати РФ від подальшого загострення ситуації у рамках безпеки. У цьому дипломатія продовжує показувати свою ефективність. Як передає видання "Коментарі", про це міністр заявив під час спілкування зі ЗМІ.

Кулеба розповів, завдяки чому вдалося стримати Росію

Дмитро Кулеба. Фото: Фейсбук Дмитра Кулеби

Дмитро Кулеба зазначив, що зусилля Києва разом із партнерами дали результат. І сьогодні світовій спільноті вдалося стримати Росію від подальшої агресії.

На підтвердження своїх слів дипломат заявив, що на календарі вже середина лютого, але вторгнення не сталося. При цьому вторгнення прогнозували ще на початку року.

Також Кулеба відреагував на повідомлення Росії про те, що частина російських військ, які поблизу українського кордону були задіяні у військових навчаннях, повертаються до місць постійної дислокації. Дипломат закликав громадськість дочекатися, коли слова зміняться діями та російські війська дійсно відійдуть від кордону. Тоді можна буде говорити про зниження градуса напруги та деескалацію.

Міністр також заявив, що сьогоднішнім рішенням Держдуми про визнання про "Л/ДНР" Росія фактично може в односторонньому порядку вийти з Мінських угод.

За словами Дмитра Кулеби, Україна вже попередила про цю небезпеку партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі США повідомили, що все ще є можливість дипломатичним шляхом врегулювати ситуацію, що виникла поблизу українського кордону. При цьому Вашингтон уточнив, що США ніколи не стверджували, що російське вторгнення в Україну є невідворотним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексей

15 лютого 2022, 13:27

В этой ситуации лучше помолчать и не приписывать себе заслуги. Молчание - золото. Цыплят по осени считают.

Харя Кришны

15 лютого 2022, 12:33

Следующий шаг: украинская власть предотвратит падение Луны на Украину. Сначала месяц будут орать "она щас упадет". Потом окажется, что героическими потугами власть таки спасла нас всех. Слава героям!


Новини