Головна Новини Політика зовнішня політика Резніков розповів, що буде з жителями ОРДЛО, які отримали російські паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

Резніков розповів, що буде з жителями ОРДЛО, які отримали російські паспорти

Все буде добровільно

9 лютого 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів про те, що буде з жителями ОРДЛОУ, які отримали російські паспорти після деокупації Донбасу. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "НВ".

Резніков розповів, що буде з жителями ОРДЛО, які отримали російські паспорти

Паспорта РФ на Донбассе. Фото: Google

За словами Резнікова, після повернення окупованих територій до складу України, його міністерство буде підіймати питання про те, якою буде політика української влади стосовно жителів ОРДЛО, який отримав російське громадянство під час окупації.

Він сказав, що це питання буде підійматися під час обговорення законопроекту про перехідний період. Резніков заявив, що людям дадуть можливість добровільно вирішити, громадянами якої країни вони хочуть бути. Міністр запевнив, що мова не йде про обмеження прав або будь-який примус.

Також він зазначив, що якщо людина буде вважати себе українським громадянином, то вона просто зможе позбутися  російського паспорта. Якщо ж люди були змушені отримати інше громадянство в окупації, то це буде предметом окремої розмови. Також Резніков заявив, що в Україні немає процедури позбавлення громадянства через наявність інших паспортів.

Довідка: у квітні 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської області України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Люди на Донбасі живуть під російською окупацією вже більше ніж 7 років.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії жорстко розкритикували Навального через Україну.

Читайте також про те, що в Європі закликали Зеленського йти шляхом Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини