Головна Новини Політика зовнішня політика "Реакція буде жорсткою": в ТКГ прокоментували загибель чотирьох українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

"Реакція буде жорсткою": в ТКГ прокоментували загибель чотирьох українських військових

Російські окупанти продовжували обстріл, не дивлячись на інформацію від ОБСЄ

26 березня 2021, 20:18
Поділіться публікацією:

26 березня українська армія зазнала значних бойові втрати в Донецькій області. Після обстрілу російськими бойовиками загинуло четверо бійців ВСУ. Реакція української сторони повинна бути жорсткою. Про таку позицію радника вітчизняної делегації в Тристоронньої контактній групі з питань Донбасу Олексія Арестович повідомляє "УНІАН".

"Реакція буде жорсткою": в ТКГ прокоментували загибель чотирьох українських військових

У ТКГ відреагували на смерть українських військових. Фото із відкритих джерел

Як розповів Арестович, ситуацію постійно моніторили спостерігачі міжнародної місії ОБСЄ. Однак російські окупанти не припинили обстріли навіть після інформації про загибель українських військових.

Попередні дані, за словами Олексія Арестовича, вказують на те, що українська армія неодноразово намагалася зупинити спроби противника використовувати заборонену зброю. Вогонь окупантів переривали не менше 9 разів, що не завадило їм завдати нашим військовослужбовцям значних втрат.

Радник української делегації в ТКГ передбачає, що на подібні провокації з боку Росії наш уряд жорстко і оперативно реагуватиме. При цьому українці продовжують з'ясовувати обставини події, щоб мати повну картину. Також Арестович вважає, що ми можемо розраховувати на підтримку іноземних партнерів.

Останні слова Арестовича вже підтверджені. Однією з перших на загибель чотирьох українських воїнів відреагувала посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс. Дипломат зазначила, що із жахом сприйняла таку новину, а також закликала Росію дотримуватися режиму припинення вогню.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що весняне загострення на Донбасі прогнозували деякі експерти. Крім іншого політтехнолог Олександр Курбан попереджав про можливе збільшення кількості обстрілів вітчизняних позицій бойовиками. Детально про причини такої позиції можна дізнатися на порталі "Коментарі".

Також журналісти аналізували можливість "Нормандської четвірки" домовитися про повне припинення вогню на окупованому Донбасі. За словами експерта, Україні слід обговорювати будь-які сценарії щодо припинення вогню з суспільством, щоб заручитися підтримкою хоча б одного з них. Це може допомогти нашому уряду виглядати переконливо при переговорах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Al

27 березня 2021, 02:59

Ukraine is very unfortunate to have a weak president who is unable to lead the country in such difficult times. The adequate answers to Putin's aggression in Eastern Ukraine should be a powerful strike back so the opponent would have 10x more casualties. That would definitely change the aggressor's behavior and teach Russian backed separatists (and Russian troops in Ukraine) a lesson. Anything else is just a waste of time and resources.


Новини