Путін залишив Зеленського без привітань на День перемоги

Але поздоровив український народ з дев'ятим травня

Сьогодні, 8 травня, президент Російської Федерації Володимир Путін розіслав вітальні послання лідерам пострадянських країн, народи яких брали участь у Другій світовій війні. Поздоровлення отримали всі, окрім очільників України та Грузії. Про це йдеться на офіційному сайті президента РФ.

Зокрема путінські вітання отримали гаранти Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, та не визнаної в Україні Південної Осетії.

"Президент Росії висловив упевненість, що традиції братської дружби та взаємовиручки, загартовані в суворі воєнні роки, були й залишаються непорушною основою для побудови і розвитку конструктивних, добросусідських відносин між нашими країнами і народами", - зазначається в повідомленні.

Хоч Володимир Зеленський офіційно не отримав вітань від Путіна, але той не забув передати вітання народам Грузії і України з нагоди 76-ї річниці перемоги в Другій світовій.

Нагадаємо, що останні дні триває активне обговорення зустрічі президентів України та Росії. За останньою інформацією Путін все ж готовий зустрітися з Зеленським, але чекає від нього офіційної пропозиції.

28 квітня, президент України Володимир Зеленський запропонував провести зустріч із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у Ватикані. Але у Кремлі не впевнені, чи захоче Путін покидати Росію та їхати за кордон для переговорів із Зеленським.

Раніше "Коментарі" розповідали читачам про те, як і в якому форматі можуть зустрітися президенти України та Росії у 2021 році. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.