Головна Новини Політика зовнішня політика Путін та Лукашенко покаталися на яхті: про що домовилися (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Лукашенко покаталися на яхті: про що домовилися (ВІДЕО)

Путіна хвилювало затримання в Мінську громадянки РФ Софії Сапеги, Лукашенка — російський кредит на пів мільярда доларів

30 травня 2021, 07:06 comments1767
Поділіться публікацією:








Президент РФ Володимир Путін та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко поговорили про державні справи, катаючись на яхті в Сочі. Про суть переговорів повідомили в преслужбі Кремля.

Путін та Лукашенко покаталися на яхті: про що домовилися (ВІДЕО)

Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото: kremlin.ru

Під час морської прогулянки на яхті Путін та Лукашенко обговорювали ситуацію з літаком Ryanair, який здійснив примусову посадку в Мінську. Відзначається, що Путін підняв тему затримання в Мінську громадянки РФ Софії Сапеги. Дівчину журналіста Романа Протасевича, як і його самого, утримують в білоруському СІЗО.

Путін доручив Міністерству закордонних справ РФ "найуважнішим чином відстежувати" ситуацію із Софією Сапегою.

Лукашенко та Путін продовжили обговорення авіаблокади Білорусі та доручили відомствам Росії та Білорусі "опрацювати всі аспекти повітряного сполучення". Також обговорювалося питання повернення білорусів з європейських країн, заявили в пресслужбі Кремля.

У пресслужбі Лукашенко наголосили, що "остаточно вирішене питання" про перерахування другого траншу кредиту Білорусі в пів мільярда доларів. Перший транш кредиту на таку ж суму Білорусь отримала від Кремля наприкінці грудня 2020 року. У Лукашенко також анонсували відкриття нових рейсів "Бєлавіа" в російські міста.


Тим часом "Бєлавіа" продовжує скасовувати авіарейси в Європу через авіаблокаду, яку ввели країни ЄС після примусової посадки літака Ryanair та арешту журналіста Романа Протасевича. Так, з 28 травня через заборону польотів з боку Естонії авіакомпанія до 28 серпня скасувала рейси до Таллінна, повідомили в пресслужбі перевізника.

З 29 травня до 30 червня "Бєлавіа" також призупинила авіарейси до Ларнаки, Белграду, Будапешта та у Кишинів, а рейс до Стамбула буде виконуватися за зміненим маршрутом.

Напередодні зустрічі в Сочі Лукашенко потролив Байдена та Путіна. Офіційної реакції на висловлювання посадити літак Байдена у супроводі білоруських винищувачів ані з боку Білого дому, ані з боку Кремля не було, проте в Україні відреагували на "жарт" Лукашенка.

Нагадаємо, Україна також заборонила авіасполучення з Білоруссю й закрила для білоруських літаків повітряний простір



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини