Головна Новини Політика зовнішня політика Україна блокує повітряний простір для білоруських літаків: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна блокує повітряний простір для білоруських літаків: що це означає

Заборона почне діяти вже з опівночі суботи, 29 травня

28 травня 2021, 11:34
Поділіться публікацією:

Українська влада вирішила довести так звану "авіаблокаду" Білорусі до логічного завершення. За словами народного депутата від "ЄС" Олександра Гончаренко, білоруським літакам більше не дозволять здійснювати польоти в українському повітряному просторі.

Україна блокує повітряний простір для білоруських літаків: що це означає

Україна закриває повітряний простір для Білорусі. Фото: LaPresse

Таку інформацію політик повідомив у своєму Telegram-каналі. Трохи пізніше факт почали підтверджувати інші українські ЗМІ, також роблячи відсилання на особисте джерело.

Урядовці підтримали подібну заборону під час позачергового засідання. Вирішено, що білоруської авіації заборонять будь-які перельоти над Україною вже з опівночі суботи, 29 травня. На який термін прийняті такі обмеження, не повідомляється.

Нагадаємо, що саме авіасполучення з білоруською державою Україна припинила ще в середу, 26 травня. Тепер же, починаючи із найближчих вихідних, будь-які рейси, які вилетіли з РБ, не зможуть входити у повітряний простір нашої країни, тобто навіть просто здійснювати транзитні прольоти, прямуючи до іншої держави.

Зрозуміло, діє і заборона на приземлення білоруської авіації у вітчизняних аеропортах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що чому заборони на польоти компанії "Белавіа" до низки країн ЄС і через їхній повітряний простір експерти називають безпрецедентним випадком. За словами Володимира Волі, сьогодні мова фактично йде про те, що білоруська авіакомпанія може літати в інші країни тільки через територію РФ. Які санкції можуть очікувати білоруська влада та самопроголошеного президента Олександра Лукашенка особисто, дізнайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як українські нардепи відгукуються про затриманого режимом Лукашенка опозиційного журналіста Романа Протасевича і що пов'язує цього хлопця з війною на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини