Головна Новини Політика зовнішня політика Путін особисто контролював українського депутата Ради, - розвідка США
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін особисто контролював українського депутата Ради, - розвідка США

Глава Кремля тримав на контролі діяльність нардепа

17 березня 2021, 10:05 comments2070
Поділіться публікацією:

В американській розвідці опублікували заяву з приводу втручання Росії у вибори президента США, які відбулися в листопаді 2020 року і участь в цьому нардепа Андрія Деркача. Про це повідомляється у звіті офісу директора національної розвідки США.

Путін особисто контролював українського депутата Ради, - розвідка США

Фото: kremlin

Повідомляється, що президент Росії Володимир Путін особисто санкціонував втручання в американські вибори й тримав на контролі діяльність українського нардепа Андрія Деркача, якого в Держдепі прямо називають російським агентом.

В американській розвідці відзначили, що Путін тримав на особистому контролі всі дії Деркача, який пов'язаний з російськими спецслужбами і посадовими особами. У США вважають, що в Кремлі не хотіли обрання чинного президента Джо Байдена і тому вирішили підтримати на виборах Дональда Трампа.

Для цього Росія влаштовувала інформаційні операції по дискредитації Джо Байдена і Демократичної партії США, в яких брав участь, в тому числі і Андрій Деркач. Він поширював дані про нібито корупційних зв'язків Джо Байдена і його сім'ї з Україною.

Довідка: у 2020 році Андрій Деркач влаштовував прес-конференції, на яких публікував плівки із записами розмов між екс-президентом України Петром Порошенком і Джо Байденом, коли той був віце-президентом в адміністрації Барака Обами.

В кінці 2020 року Мінфін США ввів санкції проти Деркача за втручання в американські вибори президента, назвавши його російським агентом. На початку 2021 року за санкції з боку США також потрапили нардеп Олександр Дубинський, екс-прокурор Костянтин Кулик, дипломат Андрій Теліженко та інші.

Раніше "Коментарі" повідомляли про кібератаки Росії після санкцій відносно Медведчука.

Читайте також про шанси Зеленського на другий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

17 березня 2021, 10:22

ХА-ХА-ХА!


Новини