Головна Новини Політика зовнішня політика Росія розгорнула атаки на Україну після санкцій проти Медведчука, - РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розгорнула атаки на Україну після санкцій проти Медведчука, - РНБО

У лютому різко збільшилася кількість атак з боку Росії

16 березня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Росія в лютому розгорнула хакерські атаки проти України після введення санкцій Ради національної безпеки і оборони щодо Тараса Козака, Віктора Медведчука та інших. Про це повідомив заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк в коментарі виданню "РБК-Україна".

Росія розгорнула атаки на Україну після санкцій проти Медведчука, - РНБО

Фото: скрiншот

За його словами, після введення санкцій проти Козака і Медведчука в лютому Росія почала масштабно атакувати сайти українських державних органів. Він зазначив, що в РНБО фіксували як звичайні атаки, так і спроби впровадження вірусів в програми, які займаються документообігом.

Заступник секретаря РНБО заявив, що їм вчасно вдалося усунути загрозу і вирішити проблему атак з боку Росії без наслідків. Він зазначив, що приводом для атак стали не тільки санкції проти бізнес-активів Медведчука і Козака, а й блокування проросійських телеканалів 112, NewsOne і Zik, які їм належали.

Довідка 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активів, серед яких виявилися телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником каналів називали Віктора Медведчука.

Зеленський заявив, що канали фінансувалися з Росії й працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни в ЄС і НАТО. Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив їх в інформаційному тероризмі та назвав канали рупорами російської пропаганди.

19 лютого РНБО ввів санкції проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна робитиме з Донбасом.

Читайте також про другий термін Володимира Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини