Головна Новини Політика зовнішня політика Про що Зеленський буде говорити з Байденом у телефонній розмові
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Зеленський буде говорити з Байденом у телефонній розмові

7 червня український гарант проведе телефонну розмову з американським президентом

7 червня 2021, 18:19
Поділіться публікацією:

7 червня президент України Володимир Зеленський збирається провести телефонну розмову з лідером США Джо Байденом. Про це з посиланням на керівника Офісу президента Михайла Подоляка передає Інтерфакс-Україна.

Про що Зеленський буде говорити з Байденом у телефонній розмові

Володимир Зеленський - фото: Getty images

Телефонні переговори мають відбутися сьогодні ввечері. Політики збираються обговорювати безпекові питання та ситуацію на Донбасі.

"Сьогодні відбудеться телефонна розмова двох президентів — України та США. Мета розмови очевидна — обмін думками з актуальних питань глобальної безпеки, а також уточнення партнерських позицій щодо ситуації на українському Донбасі", — повідомляє Подоляк.

Нагадаємо, що у Білому домі розглядали можливість запрошення українського державного глави Володимира Зеленського до Вашингтона для зустрічі з президентом США Джо Байденом до його саміту з російським лідером Володимиром Путіним. Але після зміни керівництва "Нафтогазу" американські чиновники змінили своє рішення.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Байденом до 16 червня. Однак український лідер розуміє, що через щільний графік президента США цього може не відбутися.

Також інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Сполучених Штатах Америки, Російській Федерації, Європі та Україні готуються до саміту американського і російського президентів Джо Байдена і Володимира Путіна.

У контексті підготовки до цих переговорів російські, американські та українські чиновники роблять низку заяв. Путін заявив, що РФ не хоче припиняти використовувати долар, звинувативши США у використанні домінування валюти для санкцій і попередивши, що ця політика може відбитися на Вашингтоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини