Головна Новини Політика зовнішня політика Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм

Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, що щасливий бути на прекрасній гостинній українській землі

21 серпня 2021, 09:34
Поділіться публікацією:

Напередодні 30-річчя незалежності України Президент Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента України.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм

Зустріч Володимира Зеленського і Вселенського Патріарху, фото: сайт Офісу Президента України

Під час зустрічі Президент України і Вселенський Патріарх обговорили можливість і шляхи мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, звернули увагу на неприпустимість порушення свободи віросповідання, яке спостерігається на тимчасово окупованих територіях, в той час як в Україні мирно співіснують представники різних релігійних конфесій.

"Знаю, як тепло ви приймали дітей українських воїнів, загинувших внаслідок російської агресії, у вашій резиденції на Фанарі у 2018 році. Високо ціную готовність провести зустріч з ними у межах вашого візиту", – подякував Володимир Зеленський Вселенському Патріарху Варфоломію.

Президент України також висловив сподівання на подальшу тіснішу взаємодію нашої країни і  Вселенського Патріархату.

Вселенський Патріарх наголосив, що молиться за мир в Україні. Його Всесвятість також благословив український народ від імені Матері-Церкви.

"Для нас велика честь відсвяткувати разом з вами цю важливу для України дату", — зазначив Вселенський Патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, що для Кіпрської церкви визнання Української православної церкви спочатку одноосібно главою духовенства, а потім  і  більшістю голосів синоду, все одно обернулось розколом всередені грецької релігійної спільноти.

Також раніше "Коментарі" повідомляли, що на думку колишнього голови Київського Патріархату Філарета, при даруванні томосу Україні Константинопольський патріархат шукав виключно вигоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини