Головна Новини Політика зовнішня політика «ПЦУ не визнає більше жодна помісна церква»: Філарет розповів про ситуацію з українською церквою
commentss НОВИНИ Всі новини

«ПЦУ не визнає більше жодна помісна церква»: Філарет розповів про ситуацію з українською церквою

На прес-конференції колишній Патріарх розповів про "підводні" течії в церковному сегменті

18 листопада 2020, 17:00
Поділіться публікацією:

Колишній Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що Константинопольський патріархат з самого спочатку шукав вигоди при даруванні томосу Україні. Платою за нього стали закордонні парафії Української православної церкви Київського Патріархату, які згідно з умовами автокефалії перейшли під керівництво Стамбула.

«ПЦУ не визнає більше жодна помісна церква»: Філарет розповів про ситуацію з українською церквою

Як повідомляють ЗМІ, самі представники закордонних єпархій під час включення на прес-конференції назвали Православну Церкву України імітацією церкви з політичним підтекстом і звернулися до Президента Зеленського із закликом захистити права українців за кордоном.

Представники Київського Патріархату також звинуватили Міністерство культури у фальсифікації інформації при ліквідації Української православної церкви Київського Патріархату і заявили, що вони не поступляться жодним храмом і будуть боротися за своє законне існування.

А поки Філарет стверджує, що його церква продовжує існувати, хоча і поза законом: "нас багато, але ми стали ізгоями".



Раніше "Коментарі" писали про те, що після ефективного лікування в лікарні патріарх Філарет отримав негативний результат тесту на COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини