Головна Новини Політика зовнішня політика Кіпрська церква остаточно визнала ПЦУ, але для неї це може обернутися розколом
commentss НОВИНИ Всі новини

Кіпрська церква остаточно визнала ПЦУ, але для неї це може обернутися розколом

За словами спікера УПЦ Миколи Данилевича, ситуація з українським питанням обернулася для Кіпрської церкви розколом

25 листопада 2020, 20:00
Поділіться публікацією:

Українське інтернет-видання повідомляє про те, що, через місяць, після того, як глава Кіпрської церкви без згоди духовенства одноосібно визнав ПЦУ, а всередині самої церкви назрівав розкол через українське питання, на Кіпрі провели засідання синоду, щоб остаточно розібратися в питанні. У підсумку більшість духовенства проголосувало за визнання Православної Церкви України (10 голосів за, 7 проти). Але навіть після такого результату грецькі ЗМІ продовжують писати про розкол всередині вищого духовенства, адже частина священнослужителів не можуть прийняти визнання ПЦУ, і проведене голосування вважають поспішним. Речник УПЦ Микола Данилевич заявив, що ситуація з українським питанням обернулася для Кіпрської церкви розколом і зможе вирішитися тільки після відходу від справ настоятеля їх церкви, який і розв'язав цю проблему. Адже не тільки учасники синоду, а й багато представників вищого духовенства на Кіпрі не підтримують ідею визнання ПЦУ.

Кіпрська церква остаточно визнала ПЦУ, але для неї це може обернутися розколом

Раніше "Коментарі" писали про те, що колишній Патріарх Київський і всієї Русі — України Філарет заявив, що Константинопольський патріархат спочатку шукав вигоди при даруванні томосу Україні. Платою за нього стали закордонні парафії Української православної церкви Київського Патріархату, які згідно з умовами автокефалії перейшли під керівництво Стамбула.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини