Головна Новини Політика зовнішня політика Президент і слуги народу – перші: чому ж Зеленського тоді чекає доля Ющенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент і слуги народу – перші: чому ж Зеленського тоді чекає доля Ющенка

Президентський рейтинг Зеленського стабільний, "слуги народу" надолужують упущене

10 грудня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Соціологічна група "Рейтинг" представила свіжі результати соцдослідження, згідно з якими правляча партія "Слуга народу" та президент України Володимир Зеленський продовжують утримувати лідируючі позиції щодо підтримки серед українців. Як передає видання "Коментарі", політичні експерти оцінили шанси правлячої партії та чинного президента утримати владу і після виборів.

Президент і слуги народу – перші: чому ж Зеленського тоді чекає доля Ющенка

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Зеленський та його політсила можуть повторити долю Ющенка та "Нашої України"

Політичний експерт Валерій Клочок зазначив у себе у Facebook, Володимир Зеленський та "слуги народу" продовжують утримувати першість у рейтингу. Але є одне суттєве "але". На парламентських виборах 31 березня 2002 р. блок "Наша Україна" Віктора Ющенка набрав 23,57% голосів (70 мандатів у Верховній Раді) і посів перше місце. Тоді коаліцій ніхто не робив у парламенті (Конституція була іншою). Вони так і плили за течією. Ключову роль у голосуваннях відігравали депутатські групи, яких було у тому скликанні чимало.

"У 2007 році Блок трансформувався у Наша Україна – Народна Самооборона. Участь у виборах дала їм лише 13%, а коаліціада БЮТ та НУНС завершилася повним фіаско. Ключову роль відіграв тоді Блок Литвина, який ледь подолав 3% бар'єр: регіонали об'єдналися з комуністами і поставили спікером парламенту Литвина. БЮТ та НУ-НС залишилися з носом так само, як БЮТ та Наша Україна у 2006 році. Того року протягом чотирьох місяців переможці виборів так і не змогли поділити портфелі, а спікером парламенту став Мороз", – згадує експерт.

Він продовжує, сьогодні на політичній карті України історія повторюється. Подрібнення опозиції, повернення "старих" політиків на арену, поява Разумкова з наразі уявною партією, але стійким прохідним відсотком, реанімація Ляшка та президентські амбіції столичного мера вже внесли серйозні корективи в політичні процеси.

"І навіть у разі перемоги Зеленського на посаді президента його просто залишать із булавою та власною парламентською опозицією. А-ля Ющенка під час своєї каденції – бачити бачу, а вкусити не можу. Тому на Банковій скільки завгодно можуть насолоджуватися своїм першим місцем. Тільки користі від цього не так багато", – підкреслив Клочок.

"Вагнергейт" не збив рейтинг Зеленського

Політичний експерт Віктор Бобиренко зазначає, він раніше прогнозував, що рейтинг Зеленського переживе зиму. Після такого прогнозу багато опонентів заявляли, що це без шансів, особливо після Вагнергейту.

"Я нещодавно проводив тренінг зі студентами і більшість з них ні в зуб ногою про Вагнергейт. Просто це їм не цікаво. Але десь половина з учасників (і навіть більше) готові прийти на вибори. Це аберація. Викривлення. Тільки не у фізиці, а у свідомості. Я цікавлюсь політикою, так і знаю. А буквально днями мені розповіли, що Злата Огнєвич обрала собі пару у шоу "Холостячка". Злату я запам'ятав через незвичайне, але слов'янське ім'я та прізвище. Тепер знатиму, що таке. Але яке було здивування знайомих, що я про цю Огневичу вперше чую. І про шоу також. Ми живемо у світі, де можна жити на одному майданчику та бути на різних полюсах. Люди, які знають все про нареченого Злата – навряд чи знають прізвище хоч одного міністра в Україні", – зазначив Бобиренко.

Експерт додає, що політична безвідповідальність українців – уже 30 років водить нас по пустелі бідності та безнадії. Рейтинг Зеленського врешті решт рано чи пізно впаде. Але люди вже оглядаються – чи не бігає десь новий Голобородько?

Читайте також на порталі "Коментарі" — соціологічна група "Рейтинг" представила оновлений президентський рейтинг – Зеленський знову попереду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини