Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Естонії спрогнозувала, коли Україна зможе вступити у ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Естонії спрогнозувала, коли Україна зможе вступити у ЄС

Президент Естонії Керсті Кальюлайд поділилася скептичним прогнозом

25 серпня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україні потрібно "ще 20 років роботи", щоб підготуватися до вступу в Євросоюз. І причина не тільки в Україні, за її словами Євросоюзу потрібно бути сміливішими в питанні розширення.   Про це вона сказала в інтерв'ю "Європейської правді".

Президент Естонії спрогнозувала, коли Україна зможе вступити у ЄС

Президент Естонії Керсті Кальюлайд, скріншот з відео

За словами президента Естонії, Україна, Молдова, Грузія — три країни, які мають амбіції для вступу в Євросоюз.

"Потрібно якесь рішення для Східних партнерів: або ми пропонуємо їм повноцінне членство, або створюємо новий формат для трьох держав, які мають амбіції. Особисто я — прихильник просто розширення, але це займе багато часу", — зазначила Керсти Кальюлайд.

Президент зазначила, що ні Україна, ні Грузія, ні Молдова не виконує ряд умов, необхідних для вступу в ЄС. І над цим потрібно працювати ще років 20.

"Відверто, жодна з ваших держав не виконує критерії членства. Всі три країни мають проблеми з судами. Ви не підходьте під вимоги членства в ЄС!" — заявила Кальюлайд.

За її словами, Україна, Молдова і Грузія, можливо, вимагають проміжного євроінтеграційного етапу, але їх економіки вже і зараз інтегруються з економікою ЄС. Це складна робота і ніхто, крім нас, її не зможе виконати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які очікування від зустрічі Зеленського з президентами Грузії та Молдови у вітчизняних експертів. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, чим Україні, Молдові та Грузії довелося заплатити за курс на Євросоюз — Зеленський. За словами Зеленського, Україна разом з двома іншими державами довелося пожертвувати частиною своєї території, щоб довести серйозність своїх намірів стати частиною Євросоюзу. Також Володимир Зеленський підкреслив, що вірить: подібна ситуація є тимчасовою, проте як швидко вона закінчиться, залежить не тільки від самих країн, а й від допомоги ззовні — тобто ЄС.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого з українців помилували в Грузії перед візитом українського президента і чому.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини