Головна Новини Політика президент Чим Україні, Молдові та Грузії довелося заплатити за курс на Євросоюз - Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим Україні, Молдові та Грузії довелося заплатити за курс на Євросоюз - Зеленський

На думку президента, договір про членство в Європейському Союзі є для України орієнтиром на найближчий час

19 липня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський вважає, що Україна, як і Молдова з Грузією, почавши свій шлях до членства в Європейському Союзі (ЄС), "заплатили" свою ціну за це. Як інформує "Цензор.Нет", про це президент повідомив на Батумській конференції, яка проходить у понеділок, 19 липня, в Грузії.

Чим Україні, Молдові та Грузії довелося заплатити за курс на Євросоюз - Зеленський

Зеленський пояснив, чому Україна, Грузія і Молдова мають стати членами ЄС. Фото: ОП

За словами Зеленського, Україні разом з двома іншими державами довелося пожертвувати частиною своєї території, щоб довести серйозність своїх намірів стати частиною Євросоюзу.

"Ми хочемо, щоб територія Європейського Союзу стала більшою. І за цей вибір території трьох наших держав, на жаль, стали менше", — зазначив політик.

Також Володимир Зеленський підкреслив, що вірить: подібна ситуація є тимчасовою, проте як швидко вона закінчиться, залежить не тільки від самих країн, а й від допомоги ззовні — тобто ЄС.

Угоду про асоціацію з Євросоюзом президент вважає справжнім орієнтиром для української держави. На його думку, це дохідливо демонструє нинішня зовнішня політика України і її прагнення до реформації різних сфер життя.

У найближчих планах української влади, як каже Зеленський, початок імплементації договору з ЄС щодо Спільного авіаційного простору. Також уряд планує впритул зайнятися питаннями промислового безвізу - в тісній зв'язці з міжнародними колегами.

Після цього, за словами Володимира Зеленського, Україна сподівається, що в Євросоюзі для неї будуть оновлені умови Договору про асоціацію.

Також під час свого виступу на конференції президент не забув згадати про те, як українські захисники продовжують боротися за територіальну цілісність нашої країни на Донбасі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які очікування від зустрічі Зеленського з президентами Грузії та Молдови є у вітчизняних експертів. Детальніше — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого з українців помилували в Грузії перед візитом українського президента і чому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини