Головна Новини Політика зовнішня політика Посла Вірменії викликали до МЗС РФ: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Посла Вірменії викликали до МЗС РФ: що відбувається

Росія незадоволена прозахідним курсом Вірменії, зокрема наміченими американо-вірменськими навчаннями

8 вересня 2023, 19:53
Поділіться публікацією:

Посол Вірменії викликаний у МЗС РФ, де йому виражено "жорстке представлення" на тлі "недружніх дій Єревана", заявляє російське зовнішньополітичне відомство. Про це повідомляють "Коментарі".

Посла Вірменії викликали до МЗС РФ: що відбувається

Ганна Акопян в Києві

Послу Вірменії також вручено ноту протесту "через висловлювання голови нацзборів Симоняна на адресу офіційного представника МЗС РФ Захарової".

Росіяни вважають недружніми кроками Вірменії: запуск процесу ратифікації Римського статуту МКС, згідно з виданим ордером якого санкціонується арешт Путіна за викрадення українських дітей; поїздку до Києва подружжя прем'єр-міністра; проведення на вірменській території військових навчань за участю США.

Нагадаємо, що Вірменія останні кілька років висловлює невдоволення тим, що Росія не надала їй належної підтримки як члену ОДКБ під час Другої карабахської війни. Навпаки, вірменське керівництво висловлювало надзвичайне здивування дивною пасивністю Москви під час останньої вірмено-азербайджанської війни, під час якої Єреван де-факто втратив контроль над частиною спірного з Баку регіону. Низка спостерігачів пояснювала цю позицію Москви бажанням показово "покарати" прозахідного керівника Вірменії Нікола Пашиняна, де-факто підтримавши у боротьбі за Нагірний Карабах Азербайджан.

Наслідком такої політики Москви стало все більший крен Вірменії до співпраці з Євросоюзом, зокрема Францією, а також з США.

У відповідь у Росії заявили про готовність повернути Карабах у "рідну гавань", а Азербайджан став перекидати війська до кордону Вірменії, до зони так званого Зангезурського коридору.

Тим часом, у Зеленського пояснили, яким жінкам заборонять виїзд із країни.

У Латинській Америці провели арешти через вербування Росією найманців.

А Зеленський зробив заяву про те, що Путін причетний до смерті Пригожина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини