Головна Новини Політика зовнішня політика Польща відмовила Україні у зброї: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща відмовила Україні у зброї: яка причина

Черговий виток економічного та політичного протистояння України та Польщі, який стартував через конфлікт навколо постачання українського зерна до ЄС

20 вересня 2023, 22:51 comments1669
Поділіться публікацією:

Польща припинила постачати озброєння Україні, оскільки сама активно озброюється, заявив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький в ефірі телеканалу Polsat. Про це повідомляють "Коментарі".

Польща відмовила Україні у зброї: яка причина

Польські САУ Krab в Україні

Як заявляли раніше українські лідери, першою країною, що направила Україні озброєння, відразу після широкомасштабного вторгнення Росії стала Польща. Так, 27 лютого Польща передала Україні колону військової допомоги. Перший пакет становив 100 штук 60-мм мінометів та 1,5 тис. штук боєприпасів до них, 8 комплектів безпілотних літальних апаратів, 152-мм кумулятивні боєприпаси та боєприпаси до автоматичних знарядь, а також шоломи. Крім того, польською стороною було висловлено готовність передати Україні протитанкові ракетні комплекси FGM-148 Javelin та автомати FB MSBS Grot.

10 квітня Польща передала Україні понад 230 одиниць танків Т-72М, 20 одиниць РСЗВ БМ-21, та 20 самохідних гаубиць 2С1 і не менше 40 БМП-1.

29 травня з арсеналу Війська Польського передано 18 САУ AHS Krab. 13 липня Україна одержала другу партію даних САУ.

25 липня речник агентства озброєнь Міністерства національної оборони Польщі Кшиштоф Платек повідомив про передачу Україні польських танків PT-91 Twardy.

24 лютого 2023 року, в річницю початку вторгнення, в Україну прибули перші "Леопарди" з Польщі. Кількість доставлених танків не уточнюється.

Загальна вартість матеріальної, військової та соціальної підтримки, яку надає Польща, оцінюється як мінімум у 0,6 % її ВВП.

Нагадаємо, що економічний конфлікт між Україною та Польщею стартував через вимоги польських фермерів заборонити експорт українського збіжжя до ЄС та Польщі. Причиною цього стала неможливість польського фермера конкурувати з українським зерном — в Україні більші наділи землі та дешевша робоча сила, а отже, й нижчі витрати у перерахунку на тонну збіжжя. Внаслідок цього агропродукція польських селян не витримує конкуренції з українськими продуктами. До обмежувальних заходів Польщі приєдналися Угорщина та Словаччина. У відповідь Україна заявила про намір заборонити польський агроімпорт до України. Поляки в свою чергу пригрозили зупинкою постачання зброї та іншої західної допомоги, яка йде транзитом через їхню країну.

Тим часом, в Україні запропонували оголосити війну Польщі.

На вулицях Баку з'явилися російські прапори: що відбувається.

А в Нагірному Карабаху розстріляли машину із "миротворцями Росії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

UA

21 вересня 2023, 02:17

Якщо український уряд не піклується про українців, не підтримує у важкі часи, не надає підтримки та утискає права, то чому інша держава має піклуватися!? І не треба шукати відмазки війна, ковід, попередники т.п. - за часів незалежності чим далі, тим більше лайна... А незалежність у чому, якщо більше залежні від країн ЄС. Може, українці почнуть думати не лише про себе, а про свою країну - Україну. Хтось втрачає останнє, а хтось збагачується на війні і не лише... Отже, рішення прийнятне та вірне.

Ігор

20 вересня 2023, 21:58

Нацистам вже байдуже вони розуміють свой провал і просто нахабніють щоб більше вкрасти. Достатньо почитати біблію, щоб зрозуміти що собою уявляють юдеї і вони нічим не змінились.


Новини