Головна Новини Політика зовнішня політика Поки тривають переговори – гармати мовчать: підсумки візиту Блінкена до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки тривають переговори – гармати мовчать: підсумки візиту Блінкена до України

Експерти вважають, що своїм візитом глава Держдепу США засвідчив підтримку нашій державі з боку Штатів

19 січня 2022, 19:24
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен побував в Україні , де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, головою МЗС Дмитром Кулебою, американським дипкорпусом.

Поки тривають переговори – гармати мовчать: підсумки візиту Блінкена до України

Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен - фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Експерти поділилися з виданням "Коментарі" думками щодо підсумків візиту глави американського зовнішньополітичного відомства до Києва.

Керівництво США прислухалося до прохань української влади про більш активну участь у питаннях, пов'язаних із врегулюванням конфлікту на Сході нашої країни

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін звертає увагу на інтенсивність контактів між українською владою та США.

"Президент Володимир Зеленський провів кілька телефонних розмов із головою Білого Дому Джо Байденом. Держсекретар Ентоні Блінкен не раз спілкувався і з главою українського МЗС Дмитром Кулебою, і з тим самим Зеленським. То сенатори приїжджають, то голова Офісу президента Андрій Єрмак спілкується із радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном. Контакти відбуваються майже щотижня, їхня інтенсивність – колосальна. Думаю, це пов'язано з тим, що керівництво США прислухалося до прохань української влади про активну участь у питаннях, пов'язаних із врегулюванням конфлікту на Сході нашої країни, – зазначає політолог. – До того ж США питання України розглядають уже як питання європейської безпеки".

Олексій Якубін наголошує: важливо пам'ятати, що поки що йдуть переговори – гармати мовчать. І нехай навіть переговори (між США та РФ, між США та Україною) ведуться в умовах, коли американські ЗМІ рясніють повідомленнями про російську загрозу, сам факт зустрічей, діалогу допомагає зняти напругу, упевнений експерт.

"Зменшується ризик ескалації. Помітно, що США готові виступати активнішим посередником у переговорах між Москвою та Києвом, – продовжує Олексій Якубін. – Також я не виключаю, що Штати можуть активніше брати участь у врегулюванні конфлікту на Сході – через Мінські угоди. Мені здається, що є навіть певні контури домовленостей між США та РФ. Просто зараз адміністрація Байдена не може їх представити широкому загалу".

Україна продовжуватиме отримувати підтримку від Вашингтона з метою стримування РФ від агресії

Блінкен своїм візитом засвідчив підтримку України з боку США. У цьому впевнений Денис Москалик, координатор напряму міжнародної політики Центру політичних досліджень "Доктрина".

"Зважаючи на те, що сказав Блінкен, Україна продовжуватиме отримувати підтримку від Вашингтона, що та посилюватиметься – з метою стримування РФ від агресії. І йшлося про підтримку не з боку колективного Заходу, а від Сполучених Штатів", – уточнює експерт.

Він також наголошує на важливості аналогічної підтримки, яку виражають і надають нашому стані Британія та Туреччина.

"Саме США та ці країни є стратегічними партнерами України, які можуть надати зараз дієву підтримку, – резюмує Денис Москалик. – Тож візит їхніх представників до України, відповідні меседжі є більш ніж важливими".

Раніше на порталі "Коментарі" — Кулеба розповів, у чому полягав початковий план Росії щодо України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини